Днешният информационен лидер на Южна България е единственият летописец на

...
Днешният информационен лидер на Южна България е единственият летописец на
Коментари Харесай

„Марица” с уникален юбилей: 10 000 вълнуващи срещи с читате...

Днешният информативен водач на Южна България е единственият летописец на българския преход, служител непроменяемо на своя пост от 3 юли 1991 година  до през днешния ден

 

ИК „ Марица ” отбелязва неповторим празник през днешния ден. Най-старата непокътната и до през днешния ден българска вестникарска марка празнува своя брой №10 000 от възобновяване си на 3 юли 1991 година. Докато Христо-Дановата „ Марица ”, излизала в интервала 1878-1885 година, е връстник на свободна България, новата " Марица " е родена в първите месеци на демокрацията и до през днешния ден е неизменим летописец на българския преход.



Тези 10 000 вълнуващи срещи с читателите са плод на професионалните старания на две генерации публицисти, мениджъри, рекламисти, графични дизайнери, коректори и админи, всички те значима част от екипа на най-влиятелната българска медия, която се издава отвън столицата София. През годините " Марица " претърпя няколко графични трансформации, с цел да стигне до днешната си визия. Заедно с това актуализираме непрестанно наличието, с цел да сме в крайник с условията на бързо изменящия се свят. 



Днес „ Марица ” продължава да развява високо знамето на специалността, като всекидневно се бори за доверието на хилядите си читатели. В резултат „ Марица ” е третият най-тиражен всекидневник в България. С големите старания на екипа във времената на интернет и цифровото владичество в света на информацията хартиеният вид на медията надживя марки като „ Стандарт ”, „ Преса ”, „ Дневник ”, „ Капитал ”,  „ Сега ”, „ Монитор ”, „ Дума ” и „ Демокрация ”.



За да отговори на актуалните трендове на осведомителния пазар, от няколко години мениджърският екип влага в развиването на електронния уебсайт  Marica.bg, който от години е обичан източник на информация за младежите и представителите на бизнеса. Marica.bg се развива извънредно сполучливо като осведомителна организация с приоритет новините от Пловдив, Смолян, Пазарджик и Хасково. Текстовете в уеб страницата се списват от репортерите и редакторите на вестник „ Марица “ - осведомителния водач на Южна България. Маrica.bg следи събитиятa в Пловдив и районите, България и света, спорта, политиката, бизнеса, културата и шоуто. Публикува вести, разбори, мнения, журналистически следствия, изявленията и репортажи. В интернет е от 2009 година и към този момент има над 300 000 читатели на ден, с което се подрежда в топ 6 на най-четените осведомителни уеб сайтове в България. От няколко седмици в портфолиото на ИК " Марица " свети и най-новият артикул - " Марица Подкаст ".  



Екипът на „ Марица ” пожелава здраве и шанс на всички свои читатели в навечерието на Коледните и Новогодишните празници и има вяра, че ще отбележим дружно и идващите славни юбилеи!

 
144-годишната традиция задължава
„ Марица ” е първият общонационален вестник на свободна България. Началото е сложено на 25 юли 1878 година в печатницата на Христо Г. Данов, който е и издател на „ Марица “. Вестникът бързо се трансформира в най-авторитетния у нас след Освобождението, списван брилянтно от най-хубавите създатели на времето. Издава се по едно и също време на български и френски език. С редакцията на остарялата „ Марица ” по друг метод са свързани трима министър председатели на България в лицето на Тодор Бурмов, доктор Константин Стоилов и Иван Евстратиев Гешов, както и огромният посланик Григор Начович. Сред създателите на Христо-Дановата „ Марица ” личат имената на Иван Вазов, Захари Стоянов, Михаил Маджаров и още доста от строителите на модерна България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР