Днешният и следващите дни са изключително важни. Ако успеем сега

...
Днешният и следващите дни са изключително важни. Ако успеем сега
Коментари Харесай

Да опитаме да го направим, вместо да се чудим как да не го направим

" Днешният и идващите дни са извънредно значими. Ако успеем в този момент - учители, родители, шефове, може би в никакъв случай няма да се наложи да оставяме децата онлайн заради коронавирус. Да опитаме да го създадем вместо да се чудим по какъв начин да не го създадем ".С този апел просветителният министър проф. Николай Денков се обърна към родители и учители при започване на днешния ден. Когато в 13 области на страната дребните възпитаници се връщат в класните стаи при тестване два пъти седмично.

Денков подсети, че в случай че тестването на начален стадий се окаже сполучливо, присъствено ще се върнат и по-големите. Ако ограниченията се ползват по този начин, както са оповестени, заболяемостта ще остане ниска и няма да се наложи връщане на децата още веднъж онлайн, уверен е просветният министър.

" Нашето общество не желае да съблюдава общите правила, които пазят общото здраве. Всеки пази своите деца, само че не и другите деца. Ако пазехме и другите, щяхме да сме имунизирани, нямаше да се борим против документите и маските, които дават резултат на всички места ", сподели още проф. Денков.

Той прикани тези, подлагат на критика тестванията, да съблюдават ограниченията, с цел да спадне заболяемостта и тестванията на децата да спрат.

" Изисква изпитание, би трябвало да го създадем общо, това виждаме в другите страни ", добави министърът.

От думите му стана ясно, че в случай че преподавател откаже да влезе в клас, в който има възпитаници, шефът би трябвало да откри заместител, само че в случай че това е невероятно, децата ще бъдат върнати у дома да учат онлайн.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР