Днешната рецепта е за един много вкусен и сочен карамелизиран

...
Днешната рецепта е за един много вкусен и сочен карамелизиран
Коментари Харесай

Най-вкусния карамелизиран обърнат сладкиш с компот от кайсии

Днешната рецепта е за един доста апетитен и апетитен карамелизиран сладкиш, с компот от кайсии - съвършен за следобедното кафе или за ненадейно идване на посетители. Разбира се, може да замените с компот от праскови, може да импровизирате и с пресни плодове по желание - крайния резултат ще ви очарова сигурно!
Продукти, нужни за сладкиша:
компот от кайсии - 1 бр. (може да вземете плодовете от 2 компота)
яйца - 4 бр.
захар - 2 ч.ч.
ванилия - 1 бр.
бакпулвер - 1 бр.
брашно - 1 1/2 ч.ч.
олио - 1 с.л.
Лимонада - 1/2 чаша
Ето по какъв начин се подготвя: 
С миксер или телена бъркалка за кекс разрушаваме яйцата, дружно с 1 ч.ч.захар и към тях прибавяме ванилията и олиото. Брашното и бакпулвера смесваме в купа, объркваме добре и ги прибавяме към получената примес.
След това взимаме едната тава и се захващаме с карамелизирането. Слагаме тавата на котлона (на умерена температура) и изсипваме 1 часа захар. Бъркаме с дървена бъркалка, до момента в който не се карамелизира. След което оставяме да изстине.
Като изсрине нареждаме кайсиите от компота с шапчицата нагоре.
Върху тях изсипваме готовата примес и печем към 30 минути на 180 градуса във фурна като ревизираме с съчка до подготвеност.
Докато е още топъл, сладкишът се обръща в другата тава (като внимавате да не се изгорите) и се сиропирва, като се залива с останалата част от компота.
Рецептата е изпълнена - да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР