Днешната пресконференция на председателя на УС Хидрострой Велико Желев показа

...
Днешната пресконференция на председателя на УС Хидрострой Велико Желев показа
Коментари Харесай

Шишков: Само това оставаше - да надупчим цялата Северна скоростна тангента

„ Днешната конференция на ръководителя на УС „ Хидрострой ” Велико Желев сподели на обществото до каква степен е стигнал първи лот на Автомагистрала „ Хемус ”. Там ние като страна имаме най-малки терзания за дадените задатъци. Надявам се той да бъде приключен до края на годината ". Това съобщи строителният министър Иван Шишков пред Нова тв.

Той изясни, че със скенер ще ревизира пътя. „ Не си представяйте, че ще надупчат цялата Северната скоростна дъга, единствено това оставаше ”, изясни Шишков.

Проблемите са при построяването на 7-ми и 8-ми лот на Автомагистрала „ Хемус ”, изясни районният министър. „ По времето, когато са давани задатъците, е имало концепция за трасе. Сега вършим нови планови изследвания за трасе. Всички изпадаме в клопката, че желанието беше по-голямо от опциите – огромно предпочитание за заплащане и дребни благоприятни условия за строителство. Този дисбаланс се връща и към компаниите, и към цялата страна ”, сподели Шишков.

Според него компаниите би трябвало да си изработят задатъка, който са получили при старите цени. „ Трябва да изработят целия задатък по цени за времето, когато са дадени. За страдание, най-после губещите ще се окаже строителния отрасъл. Големият проблем е метода, по който е възлагано и е осъществено цялото строителство ”, изясни районният министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР