Днес заслужено получавате признание за вашата неуморна ангажираност и смелост!

...
Днес заслужено получавате признание за вашата неуморна ангажираност и смелост!
Коментари Харесай

Пожарникар на годината: Николай Денков награди Росен Борисов

„ Днес справедливо получавате самопризнание за вашата неуморна ангажираност и храброст! Вашата задача е да се отзовавате неотложно на най-тежките катастрофи. Изминалата година още веднъж ви изправи пред поредност провокации освен в страната – помогнахте интензивно при наводнения, пожари, и бедствия.

Истинската премия за труда и всеотдайността е благодарността на хората, която получавате. Като министър на вътрешните работи се гордея, че имам сътрудници като вас. Вие ежедневно показвате висок дух и професионализъм. Неслучайно специалността ви е предопределение ".

С тези думи министър Калин Стоянов се обърна към чиновниците на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и доброволците на 29-тата гала „ Пожарникар на годината ".

На празника през днешния ден отдаваме самопризнание на сътрудниците, съдействали да изградим по-устойчиво общество. Изпращаме сложна година, в която успяхме да помогнем при бедствия в страната и в прилежащи страни, само че тя ни даде опция и за бъдещо развиване. Благодаря за напъните да изградим по-добър потенциал и качества. Признателни сме на всички, които праволинейно са до нас – кметове, доброволци, представители на локалната власт, както и на фамилиите на сътрудниците, защото без тях нямаше да сме толкоз положителни в специалността, уточни в приветственото си слово шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Александър Джартов.

„ Горд съм, че има такива хора в България ", съобщи министър-председателят акад. Николай Денков, който връчи задочно премията на комплексния победител Росен Борисов. „ Искам да стисна ръката на индивида, който демонстрира, че смелостта и добротата съществуват на всички места в България и когато имаме потребност от тях, можем да разчитаме на хора като него ", сподели още министър председателят акад. Денков.

Наградените:

Първи измежду наградените са отличените в категория „ Партньори " за съответен и значителен принос за повишение на пожарната сигурност и отбраната на популацията: доктор Красимир Джонев – кмет на Община Летница, област Ловеч; Евгени Янкулов – ръководител на Доброволно формирование „ Велинград " ; непринудено формирование „ Свиленград ". Те получиха оценките от основен комисар Александър Джартов – шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Той акцентира, че „ през миналата година сътрудниците помогнаха в битката с бедствията и пожарите, развиваха и доброволните формирования в страната и основната дирекция е признателна за неуморните старания и отделеното време.

Отличени бяха четирима участници в детския конкурс за есе на тематика „ Моите показа за доброволците, помагащи при бедствия и пожари ", проведен от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и „ Национална асоциация на доброволците в Република България ". Отличията на Цвета Дудрекова от Велико Търново; Есин Шакирова от Разград; Кристина Стоичкова от Ихтиман и Асен Банков от София връчи доктор Ясен Цветков – ръководител на „ Национална асоциация на доброволците в Република България ".

Награди за чиновници на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ":

в раздел „ Контролна активност ": старши контрольор Ангел Колев – шеф на група „ Държавен противопожарен надзор и превантивна активност " в районната работа в Кърджали получи премията си от заместител основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Димитър Кангалджиев. През 2023 година старши контрольор Колев е направил 391 контролни инспекции на обекти и градежи, 172 тематични инспекции, както и 183 инспекции за надзор на предписанията. Оценил е 65 капиталови плана за сходство с разпоредбите и нормите за пожарна сигурност. Участвал е в 13 държавни приемателни комисии за разрешаване използването на градежи, връчил е 16 акта за определяне на административни нарушавания, както и 118 пожарни разпоредби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР