Днес започват четвъртфиналните битки в 22-то издание на Световното първенство

...
Днес започват четвъртфиналните битки в 22-то издание на Световното първенство
Коментари Харесай

Четвъртфиналите в Катар започват с Бразилия - Хърватия и мег...

Днес стартират четвъртфиналните борби в 22-то издание на Световното състезание по футбол в Катар. От 17:00 часа българско време Хърватия се изправя против Бразилия, а вечерта Нидерландия и Аржентина си дават среща от 21:00.

Сблъсъкът сред „ лалетата “ и „ албиселесте “ е гвоздеят в петъчната стратегия от последните осем на Мондиала. Нидерландия стигна до тази фаза след триумф над Съединени американски щати с 3:1, като е в серия от 19 следващи мача без загуба под управлението на селекционера Луис ван Гаал след идването на експерта за трети престой отпред през август предходната година. От своя страна аржентинците имаха известни проблеми против Австралия, само че в последна сметка реализираха своето за победа с 2:1. Лионел Меси и компания не престават похода си към финала, само че ще би трябвало да минат през добре стоящите тактически нидерландци.

Двата тима имат пет мача между тях на международни шампионати, в това число финала на Мондиала през 1978, когато южноамериканците завоюваха с 3:1 след продължения. За последно двата отбора играха един против различен на Световно преди осем години в Бразилия, когато в среща от полуфиналите триумфът бе за аржентинците. Отборът обаче в никакъв случай не е побеждавал Нидерландия в постоянното време.

В ранния конфликт, вицешампионите от 2018-а в Русия Хърватия се изправят против петкратните първенци на планетата Бразилия. Златко Далич и неговите ученици пречупиха съпротивата на бойките японците в осминафиналите след тъждество 1:1 в постоянното време и продълженията и 3:1 при дузпите. „ Ватрените “ ще разчитат на следващо мощно показване от Доминик Ливакович под рамката, както и на опита на Лука Модрич и Иван Перишич, с цел да се доберат до втори пореден полуфинал на Световно. На пътя им обаче е един от любимците за трофея в Катар - Бразилия. Селесао не елементарни на Южна Корея и го отвя след страхотна лекция през първото полувреме, когато умъртви интригата с четири безответни попадения.

Бразилците победиха и в двата си предходни конфликта с хърватите на международни финали, като и двата бяха в груповата фаза. „ Шахматистите “ имат един-единствен триумф над южноамерикански тим – успеха над Аржентина с 3:0 на Мондиала в Русия преди четири години. Победителят от мача сред Хърватия и Бразилия ще играе със спечелилия всред Нидерландия и Аржентина на 1/2-финалите в Катар.

Пълна стратегия за четвъртфиналите на Мондиал 2022:

Петък, 9 декември

17:00 часа: Хърватия – Бразилия - Българска национална телевизия 1

21:00 часа: Нидерландия – Аржентина - Нова

Събота, 10 декември

17:00 часа: Мароко – Португалия - Нова

21:00 часа: Англия – Франция - Българска национална телевизия 1.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР