Днес започва и евакуацията на българи от Киев. Четири автобуса

...
Днес започва и евакуацията на българи от Киев. Четири автобуса
Коментари Харесай

У нас пристигнаха първите евакуирани българи от Украйна

Днес стартира и евакуацията на българи от Киев. Четири рейса ще чакат сънародниците ни пред посолството ни в Киев. Те могат да поемат към 250 души.

Първите два рейса с българи, евакуирани от Украйна, дойдоха на бълграска територия. Автобусите влязоха в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак " минути след 8 часа тази заран, предава Българска национална телевизия.

Минути откакто дойде у нас водачът на единия от рейсовете съобщи, че всички са доста щастливи, че към този момент са в България.

Сред пасажерите има български жители, както и етнически българи от Украйна. Те насочиха признателност към българските управляващи.

" Огромни благодарности към българската страна, автобусния транспортьор и всички, които участваха в тази акция. Чакам в този момент и синът ми да дойде с втория рейс. В Одеса два дни седяхме с подготвен багаж, самолети хвърчаха над нас, беше доста ужасно. Прозвъних пет компании и всички ни отхвърлиха, а пък вашата компания сподели: " Елате, има място ". Оттук нататък би трябвало да си оправим документите и се надявам да ни оказват помощ, тъй като има доста хора като мен. Аз имам наследник на 30 години и не желая там да го убиват. Ние сме българи и не желаеме нашите деца да ги убиват там. Даже, в случай че можете, апелирам, спасете и колкото се може повече украинци. " - прикани Таня, етническа Българка от Украйна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР