Днес започна най-голямото в света клинично изпитание на потенциална ваксина

...
Днес започна най-голямото в света клинично изпитание на потенциална ваксина
Коментари Харесай

Започна най-голямото в света клинично изпитание на ваксина против коронавируса

Днес стартира най-голямото в света клинично тестване на евентуална ваксина против ковид. Ваксината ще бъде тествана върху 30 000 доброволци . Тя е една от няколко претенденти на финалната права в световното съревнование за основаване на ваксина против рисковия вирус, осведоми АП.
 Бил Гейтс: Няколко дози ваксина може да са нужни за отбрана от ковид
Бил Гейтс: Няколко дози ваксина може да са нужни за отбрана от ковид

70-80% от международното население би трябвало да се имунизира

Все още няма гаранции дали пробната ваксина, разработвана от Националните институти по опазване на здравето и компанията Moderna Inc, в действителност ще защищава.

Необходимото доказателство: доброволците няма да знаят дали са получили същинската доза от пробната ваксина . След слагане на две дози учените ще наблюдават от близко в коя група има повече инфектирани. Доброволците ще възобновят рутинните си действия, изключително в региони, където вирусът към момента се популяризира елементарно.

За страдание ние в Съединени американски щати имаме доста инфектирани в този момент , с цел да получим този отговор, разяснява лекар Антъни Фаучи пред информационната организация.
 Съединени американски щати купуват още 100 млн. дози ваксина за близо $2 милиарда
Съединени американски щати купуват още 100 млн. дози ваксина за близо $2 милиарда

Съединени американски щати могат да закупят още 500 милиона дози

От Moderna оповестиха, че имунизацията е направена в Савана, Джорджия. Това е първото място измежду повече от 70 места за тествания в страната.

По-рано този месец на по-малки финални проби Китай и Оксфордският университет започнаха да слагат пробни ваксини в Бразилия и други тежко наранени страни.
 Русия се надява да създаде 200 млн. дози ваксина до края на 2020 година
Русия се надява да създаде 200 млн. дози ваксина до края на 2020 година

Дмитриев се надява, че планът ще получи позволение идващия месец

Но Съединени американски щати изискват всяка употребена ваксина в страната да се тества на американска територия и слага високи условия: всеки месец до есента финансираната от държавното управление COVID-19 Prevention Network ще разгласява ново изследване за водещ претендент - всеки с 30 000 нови доброволци.

Големите изследвания нямат за цел единствено да открият дали имунизацията работи, а също нейната сигурност. Впоследствие учените ще могат да сравнят всички дози.

През август стартира финално проучване на пробната ваксина на Оксфорд, последвано от тест на претендент на Johnson & Johnson през септември и на Novavax през октомври, в случай че всичко е по проект. Това лято Pfizer възнамерява свое изследване с 30 000 доброволци.

През последните седмици повече от 150 000 американци са показали интерес да вземат участие като доброволци в тествания на ваксини срещу ковид.

Обикновено лишава години за основаването на нова ваксина от нулата, само че учените форсираха процеса, защото е най-хубавата вяра на света в битката с пандемията. Пандемията даже не съществуваше до края на декември 2019 година Производителите на ваксини запретнаха ръка на 10 януари, когато Китай показа генетичната поредност на вируса.

Само 65 дни по-късно, през март, основана от Националните институти по опазване на здравето ваксина бе тествана върху хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР