Днес започна акцията по изтеглянето на вагоните в състава на

...
Днес започна акцията по изтеглянето на вагоните в състава на
Коментари Харесай

Започна изтеглянето на вагоните с амоняк в района на Пирот

Днес стартира акцията по изтеглянето на вагоните в състава на влака с цистерни с амоняк край Пирот, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Кметът на Пирот Владан Васич сподели за организацията, че вагоните, които са насочени към Ниш, ще бъдат изтеглени към Ниш, а насочените към Пирот ще бъдат изтеглени към този град.

Васич акцентира, че след изтеглянето на вагоните, които са на релсовия път, следва доста деликатна интервенция по пренасяне на обърнатите вагони.

" Тогава е допустимо от превантивни съображения да спрем придвижването по автомагистралата и може би да евакуираме хората, живеещи в региона ", сподели кметът на Пирот.

" Акцията се организира от железопътната инфраструктура на Сърбия, специалисти от министерството на превоза, Карго Сърбия и притежателите на товари, благодарение на министерството на вътрешните работи и отдела за изключителни обстановки, тъй че се надявам, че цялата акция ще бъде приключена по най-хубавия вероятен метод ", сподели Васич. Според него цялата работа ще продължи от пет до седем дни.

Товарен трен, пренасящ амоняк, дерайлира в Източна Сърбия в неделя вечерта. Двама души починаха, а към 50 души бяха интоксикирани вследствие на приключването на товара.

В Пирот към момента е в действие бедствено състояние до извозването на цистерните. От Щаба за изключителни обстановки оповестиха, че живеещите наоколо ще бъдат евакуирани и още веднъж ще бъде затворено придвижването по част от кулоар 10. Според последните измервания във въздуха и водата няма амоняк.

По-рано през днешния ден българското Министерство на околната среда и водите заяви, че не са регистрирани превишения на праговите стойности на амоняк и сероводород от мобилната станция край Калотина през последните три дни.

 Товарен трен с амоняк дерайлира край Пирот, затвориха автомагистралата към България Виж още

След изработен разбор и оценка на резултатите от осъществените измервания за интервала от 26-и до 29 декември не са регистрирани превишения на праговите стойности на амоняк (NH3) и сероводород (H2S), демонстрират данните от мобилната автоматизирана станция. Според разбора няма превишения и на нормите на главните индикатори на качеството на атмосферния въздух, а точно - озон, азотен оксид, азотен диоксид, серен диоксид и въглероден диоксид, се споделя в известието.

Мобилна станция на Изпълнителната организация по околна среда, ситуирана в непосредствена непосредственост до граничния пункт край Калотина, следи качеството на атмосферния въздух. 



Товарен трен, пренасящ амоняк, дерайлира в Източна Сърбия в неделя вечерта. Двама души починаха, а към 50 души бяха интоксикирани вследствие на приключването на товара. Извеждането на цистерните с амоняк край Пирот стартира през днешния ден и ще продължи най-малкото пет дни. В Пирот към момента е в действие бедствено състояние до извозването на цистерните. От Щаба за изключителни обстановки оповестиха, че живеещите наоколо ще бъдат евакуирани и още веднъж ще бъде затворено придвижването по част от кулоар 10. Според последните измервания във въздуха и водата няма амоняк.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР