Днес зам.-кметът по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров даде

...
Днес зам.-кметът по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров даде
Коментари Харесай

Стартира дългоочкван ремонт на главна улица в кв. „Горни Воден“, Асеновград

Днес зам.-кметът по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров даде публично старт на ремонтните действия по цялостното възобновяване на ул. „ Свети Кирик “ в квартал „ Горни Воден “ в Асеновград.

Той показа, че „ от доста време се чака да стартира ремонтът на улица „ Свети Кирик “. И добави: „ Още първата година от сегашния мандат тук имаше доста съществени проблеми с водоснабдяването. Тогава взаимно с ВиК – Пловдив сменихме целия тръбопровод на тази улица, след което го изкърпихме. Тази година в капиталовата стратегия заложихме средства за започване на ремонта на ул. „ Св. Кирик “ и към днешна дата стартира същинския ремонт, който се състои в нови бордюри, нови тротоарни настилки и изцяло преасфалтиране на улицата. Дължината на улицата е 800 метра. Договорът ни с изпълнителя е за 480 000 лева, като в тазгодишния бюджет има планувани 160 000 лева и надлежно в идната година ще предвидим и останалата част от сумата, с цел да се довърши. Това е една от главните улици за квартал Горни Воден, от тук минава и целият поток за манастира „ Св.св. Кирик и Юлита ”. Смятаме, че това е една от главните пътни артерии, която обслужва квартала. Надяваме се да стане един прекрасен път. Наклонът е значителен. Предвидили сме нужното отводняване, покачване на ревизионни и дъждоприемни шахти, тъй че да стане едно оборудване, което да бъде употребявано на драго сърце от жителите на квартала. Ремонтът обгръща цялото продължение на улицата. Нови дръвчета ще бъдат засадени там, където има опция, за де не пречат на жителите да си употребяват обикновено парцелите си. Ремонтът ще се реализира напълно в работно време. Надяваме се ремонтът на улицата да усъвършенства цялостния образ на квартала “.

Ремонтът на улица „ Свети Кирик “ започва в сектора от кръстовището с ул. „ Сирма Войвода “. Ремонтните действия ще започват с премахването на бордюри и тротоари, поради което краткотрайно ще бъде възпрепятстван достъпът с коли до парцелите намиращи се в този сектор. Община Асеновград благодари на жителите за търпението!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР