Днес за 137-ми път празнуваме Съединението. Дело велико, изцяло българско.

...
Днес за 137-ми път празнуваме Съединението. Дело велико, изцяло българско.
Коментари Харесай

Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“: Могъщата сила на единството зависи от нас!

Днес за 137-ми път честваме Съединението. Дело велико, напълно българско. Дело на решителни хора, носещи любовта към България в сърцето си. Дело, което ни дава образец за политическа зрялост и кураж, за подготвеност да се слагат националните ползи над персоналните.

Днес още веднъж осмисляме всички значими уроци, които носи българската история, само че ние като че ли ги забравяме…

Тя ни показва безчет образци за смелост, мъжество, предвидливост и триумфи, щом сме единни. Ние пишем новите й страници и от делата ни зависи какво ще оставим на идните генерации. Затова дано си спомним за хората, отдали живота си за свята цел. Нека си напомним също, че могъщата мощ на единството зависи от нас. Никой извън не може да ни направи същински единни, в случай че сами не намерим вярната посока един към различен. А пътят ще открием елементарно, в случай че надмогнем себе си, водени от безрезервна обич към родното и към Родината…

Убеден съм, че можем да реализираме доста, когато сме сплотени. Увереност ми дават тунджанци, които са потвърдили отношението си към традициите и към родния край. Заедно с тях към този момент 35 години общината върви по пътя към триумфите, дружно сме в компликациите, дружно сме в благотворителни начинания и значими дела, дружно сме и на празници! И в това е и нашата мощ – силата на единението, което ни прави общественост!

Нека я съхраним, с цел да пребъде община „ Тунджа “, да пребъде България!

Честит празник!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР