Днес за 11-и път светът отбелязва Часът на Земята -

...
Днес за 11-и път светът отбелязва Часът на Земята -
Коментари Харесай

Днес е Часът на Земята

Днес за 11-и път светът отбелязва Часът на Земята - природозащитната самодейност на WWF, която сплотява хора от 180 страни в дейности против климатичните промени и загубата на биоразнообразие, оповестиха от организацията.

През тази година Столичната община ще вземе интензивно присъединяване в отбелязването на международната самодейност "Часът на Земята " с поредност от екологични начинания. Освен обичайното изгасяне на светлините на значими общински здания Столична община ще разшири пешеходната зона за целия ден в събота (между 8:00 и 21:30 часа) и ще затвори за коли площад "Батенберг " от бул. „ Г. С. Раковски “ до ул. „ Княз Александър Батенберг “.

За целия ден на площада ще се организират паралелно две начинания – ще се организира фермерски пазар с разнородни биопродукти от цялата страна и ще бъде ситуиран мобилен пункт за събиране на остаряла техника – електрическо и електронно съоръжение.

Фермерският пазар „ От нашата плантация – с обич за вас! “ е с богато многообразие на фермерски и занаятчийски храни на дребни производители от разнообразни краища на страната и провеждането му е взаимна самодейност сред WWF – България и фондацията за биологично земеделие "Биоселена ". Той ще работи сред 10:00 и 18:00 часа

В мобилния пункт за събиране на остаряла техника всички искащи ще могат да предадат остарелите си или излезли от приложимост електроуреди, без значение от размера им. Уредите ще бъдат рециклирани от "Екобултех " АД – компания за оползотворяване, с която Столична община има подписан контракт. Мобилният пункт ще работи сред 10:00 и 16:00 часа.

В допълнение към самодейностите на пл. "Батенберг " Столична община ще освети зеления сигнал на 50 пешеходни светофара в града във формата на сърце – отправяйки ясно обръщение за обич към природата, подсещайки жителите да изгасят осветлението си вечерта, включвайки се в международната самодейност.

Столичаните и гостите на града са поканени и на обичайното гасене на светлини за "Часът на Земята " и съпътстващото го огнено шоу с присъединяване на Театър на огъня и сенките Fireter и огнено шоу "Дивинитас " пред Народния спектакъл "Иван Вазов " от 20:30 часа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР