Днес всички знаят за космическото покачване на криптовалутата биткойн. Тя

...
Днес всички знаят за космическото покачване на криптовалутата биткойн. Тя
Коментари Харесай

Коя е следващата голяма крипто валута?

Днес всички знаят за галактическото повишаване на криптовалутата биткойн. Тя удари нов връх преди няколко дни, достигайки космическите 8200 $ за 1 биткойн и прогнозите са, че ще продължи да нараства. Но биткойн надалеч не е единствената криптовалута и съгласно някои анализатори даже не е онази с най-обещаващ капацитет.

В момента етериум е втората криптовалута с най-висока стойност на пазара, достигната единствено две години след нейното въвеждане в послание. Според доста хора тя ще стане изключително известна през 2018 година. Етериум е сходна на биткойн по това, че и двете са платформи с отворен код, учредени на блокчейн технологията.

И двете валути прескачат медиатора при финансовите интервенции, т.е. банките, което е и основната причина защот криптовалутите са толкоз податливи към дестабилизиране. Но до момента в който биткойн е лимитирана до блокчейн технологията за осъществяването на биткойн заплащания, етериум може да се употребява, с цел да се построяват децентрализирани изчислителни платформи.

Етериум употребява тъй наречените “умни контракти ”, които са учредени на системата " в случай че - тогава ", което значи, че те могат да се осъществят, единствено в случай че са изпълнени избрани условия. Затова не е изненадващо, че за последните две години цената на етериума се подвигна до 360 $ за един етер.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР