Днес всеки един от видовете пипер се считат за изключително

...
Днес всеки един от видовете пипер се считат за изключително
Коментари Харесай

От здравето на мозъка до укрепване на имунитета - основателни причини да консумирате чушки

Днес всеки един от типовете пипер се смятат за извънредно потребни. Този апетитен зарзават е  включен в националното меню на доста нации по света. Той е незаместим източник на фибри и разнообразни витамини, които оказват помощ за поддържане на положителното здраве. Въпреки това, учените особено обръщат внимание на няколко свойства на този скъп зарзават.

Гарантира положително здраве на мозъка
 Кога е времето да се берат чушките Кога е времето да се берат чушките
Времето за събиране на чушки зависи от сорта и типа зарзават, района на развъждането му, спецификата на климата и характерностите на...

Чушките са богати на витамин С. В допълнение към потвърдените изгоди за повишение на имунитета, този витамин усъвършенства когнитивните функционалности при възрастните хора. Един обзор, оповестен в BMC Psychiatry, открива връзка сред недостига на витамин С, депресията и когнитивния спад с възрастта. Въпреки че учените означават, че са нужни спомагателни проучвания за дефинитивни изводи, през последните 20 години няколко изследвания демонстрират, че веществото може да защищава от леки до тежки форми на когнитивно увреждане. Колко елементарно е да си набави нужния ни витамин, похапвайки си вкусно.

Имунитет

Чушките съдържат и огромно количество витамин А, който има удобен резултат върху имунната система. Повечето откриватели са съгласни, че той е в положение да защищити тялото от инфекциозни болести. Според Годишния обзор на храненето, дефицитът на витамин А нарушава вродения имунитет, като пречи на естественото регенериране на лигавиците, повредени от някаква зараза. Ето още едно съображение да не подценяваме чушките като хранителен артикул.

Кръвно налягане
 Чушките могат да са още по-трайни и вкусни, в случай че добавите към буркана ето ТОВА Чушките могат да са още по-трайни и вкусни, в случай че добавите към буркана ето ТОВА
Ето, че настъпи моментът, в който домакините стартират да се замислят за консервиране на вкусните зеленчуци, каквито са чушките. Ако не...

Кверцетинът, който се намира в обилие в чушките, има доста и разнообразни изгоди за здравето, в това число противовъзпалителни резултати, понижен риск от сърдечни болести и намаление на кръвното налягане. В изследване на на плъхове е даван кверцетин в продължение на пет седмици. В резултат на това е било открито, че кръвното налягане при гризачите е спаднало приблизително с 23%.

Мнозина прдпочитат сами да отглеждат чушките в градината си. Така са сигурни, че зеленчуците ще порастват без помощта на изкуствени торове и по-късно на масата ще попадната в действителност единствено зеленчуци с чудесно качество и доста потребни свойства. Разбира се, не всеки може да си обезпечи този разкош, защото не всеки има градина. Градина на терасата също е забавна концепция, стига да има предпочитание за това. Щом картофи могат да се отглеждат на терасата, за какво да не могат и чушките.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР