Днес внасяме в парламента два работни законопроекта, които да бъдат

...
Днес внасяме в парламента два работни законопроекта, които да бъдат
Коментари Харесай

Янаки Стоилов внася законопроект за премахване на инвестиционното гражданство

Днес внасяме в Народното събрание два работни законопроекта, които да бъдат разполагаем на парламентарните групи и два разбора - за профилираните съд и прокуратура и за оптимизация на правосъдната карта. Това разгласи по време на брифинг правосъдният министър Янаки Стоилов.

Той изясни, че в разбора на профилираните съд и прокуратура са поместени оферти, с които да се запазят положителните страни на спецправосъдието, без това да изисква продължаването на активността на тези структури. Анализът е изработен въз основа на отговори на въпроси от ръководителите на спецсъда и спецпрокуратурата.

" Единият план е да бъдат направени промени в Закона за българското поданство, тъй че да се отстрани по този начин нареченото капиталово поданство. Във връзка с това съм изпратил искане до ДАНС да направи инспекция за последните няколко години на поданствата, добити на това съображение . Съществува условие вложенията, които са декларирани, да бъдат поддържани през избран интервал. Законът даже дава опция, в случай че бъдат нарушени условията, да се стига до лишаване на поданството. Другата смяна е наложена от това запазим активността на държавното дружество Фонд " Затворно дело ", според признати към този момент промени ", разяснява още Стоилов.

По думите му, според признати към този момент промени, Фонд " Затворно дело " се трансформира в административна конструкция към Групово дело " Изпълнение на наказванията ".

" Стремежът ни е неговата активност да бъде непокътната и развита, с цел да бъде дадена претовареност на лишените от независимост, да се усъвършенстват битовите условия в пандизите и да се усъвършенства качеството на храна и да се понижава нейната цена. Ще има опция и това е в съгласие с Министерство на финансите, да се открие специфична сметка и при положително ръководство на тази активност тя да има забележителен обществен и стопански резултат ", сподели правосъдният министър.

Той добави, че е издал заповед за осъществяване на инспекция от Инспектората, която сега се реализира и до няколко дни би трябвало да завърши.

" Това е инспекция на стопанисването на парцели, които са към предприятието в региона на Варна. Договорите към този момент са изтекли преди няколко години, само че средства не са постъпвали от няколко години Министерството на правораздаването. Очаквам идващият министър да предприеме нужните административни дейности ", изясни Янаки Стоилов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР