Днес ви споделяме рецептата за един от любимите ни сладкиши,

...
Днес ви споделяме рецептата за един от любимите ни сладкиши,
Коментари Харесай

Канелени рулца с глазура от крема сирене

Днес ви споделяме рецептата за един от обичаните ни сладкиши, който си подготвяме всяка година по време на студените месеци. Комбинацията от топлото рулце, което се разтапя в устата ни, и приятният мирис на канела, който се носи вкъщи, ни кара да си мечтаем за това сладко прелъщение. Пригответе го и вие и му се насладете с чаша чай и добра компания. 

Необходимите артикули:

За тестото:

5 ч.ч. брашно
75 г захар
2 пакета квас
1 ч.л. сол
355 г вода
85 г масло
1 огромно яйце

За пълнежа:

55 г масло (на стайна температура)
100 г кафява захар
1 с.л. канела

За глазурата:

115 г крема сирене
55 г масло (на стайна температура)
120 г пудра захар
2 ч.л. ванилов екстракт 

В огромна купа смесете 2 ч.ч. брашно, захарта, маята и солта. В друга – смесете водата и маслото и сложете в микровълновата за 30 – 45 секунди. Маслото няма да се разтопи напълно. Изсипете топлата примес в купата със сухите съставки и разбъркайте с дървена лъжица. Добавете още 2 ч.ч. брашно и още веднъж разбъркайте, до момента в който се получи гъсто и лепкаво тесто. Прибавете още ½ ч.ч. брашно и разбъркайте. Когато стартира да става мъчно за безредие с лъжица, използвайте ръцете си. Тъй като е лепкаво, прибавете още ¼ ч.ч. брашно и продължете да месите тестото. Оставете го да почине за 10 минути, без да го покривате.

Поставете тестото на набрашнена повърхнина и го разточете в правоъгълна форма. Върху него разнесете маслото на стайна температура. Равномерно поръсете кафявата захар и канелата. Навийте тестото, а след това го разрежете на дребни колелца с идентичен размер. Трябва да съумеете да получите 12 рулца. Поставете ги в намазнена тава. Не е проблем, в случай че рулцата се допират. Покрийте тавата с забрадка и ги оставете да почиват за 1 час. Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Печете 25 – 30 минути (или до момента в който рулцата получат златист коричка). Докато изстиват, направете глазурата. 

В купа смесете крема сиренето и маслото. Те би трябвало да са на стайна температура, в случай че желаете да избегнете буци в сместа. Добавете пудра захар и ванилия. Разбърквайте до приемане на гладка и хомогенна примес. Нанесете глазурата върху рулцата, до момента в който са още топли. Сервирайте с чаша чай или кафе. 

 
Безглутенови гофрети с банан и индийско орехче

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР