Днес ви представяме рецептата за празнична морковена торта с орехи,

...
Днес ви представяме рецептата за празнична морковена торта с орехи,
Коментари Харесай

Празнична морковена торта с орехи, канела и нежен крем

Днес ви представяме рецептата за празнична морковена торта с орехи, канела и гальовен крем!

Това е луксозен десерт с морковени блатове и крем. Тортата ще се получи извънредно елегантна и ароматна, а тези посетители, които не са опитвали сходно нещо преди, ще бъдат бясно сюрпризирани от нейния усет и ще изискат от вас рецептата.

Съставки:

яйца – 4 брояолио – 1,25 чашизахар – 2 чашипшенично брашно – 2 чашисода – 2 чаени лъжичкибакпулвер – 2 чаени лъжичкисол – ½ чаена лъжичкаканела на прахуляк – 2 чаени лъжички моркови – 4 броянатрошени орехи – 1 чашакраве масло – ½ чашаизвара – 230 грама (може да се размени с крема сирене)пудра захар – 4 чашиекстракт от ванилия – 3 чаени лъжички

Получаване:

Приготвяне на блатовете: авансово загрейте фурната до 175 градуса.Намазнете тавичка за печене.Почистете морковите, измийте ги, подсушете и ги настържете на ситно ренде, би трябвало да получите 3 чаши.Смесете яйцата, олиото, захарта и 2 чаени лъжички дестилат от ванилия, разбийте.След това прибавете брашното, канелата, содата и бакпулвера.Накрая сложете морковите и орехите.Прехвърлете получената примес в тавичка за печене.Печете във фурната за 40-50 минути. Оставете блата да изстине, преди да го извадите от формата. След това разрежете на половина, с цел да получите 2 блата.Приготвяне на крема: смесете кравето масло, изварата (или крема сиренето), пудрата захар и ванилията.Разбийте всичко, до момента в който се получи еднообразен крем.Покрийте блатовете с крема, като сложите крем сред всеки пласт и изцяло покрийте тортата с крема. Отгоре по избор прибавете още смлени орехи.

Приятен вкус с тази фантастична морковена торта с орехи и калена!

Вижте още: Кифлички на пара – забавната форма ще се хареса на децата

Ако рецептата ви е харесала, не забравяйте да я споделите с вашите другари и близки в обществените мрежи! Вероятно те също биха желали да схванат по какъв начин тъкмо да си подготвят истинска торта за своя празник!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР