Днес ви предлагаме рецепта за прекрасен банофи пай, приготвен в

...
Днес ви предлагаме рецепта за прекрасен банофи пай, приготвен в
Коментари Харесай

Как да приготвим банофи пай в 5 лесни стъпки

Днес ви предлагаме рецепта за прелестен банофи къс, подготвен в пет лесни стъпки. Това е британски десертен къс с банани и бисквити.
Ето какви артикули са ви ви нужни за неговото подготвяне:
1 пакет бисквити без заряд
150 гр масло
75 гр кафява захар
400 мл кондензирано мляко
1 банан
50 гр филирани бадеми
по избор - бита сметана и настърган шоколад
Начин на подготвяне:
 Каква е разликата сред къс, тарт и киш Каква е разликата сред къс, тарт и киш
С идването на пролетта (а и идните празници) от ден на ден кулинарни запалянковци запретват ръкави, с цел да зарадват своите близки с вк...
Изсипете бисквитите в кухненски робот. Целта е да получите ронлива примес. Разбъркайте 75 грама от маслото с бисквитите. Прехвърлете бисквитената примес в авансово намазана с малко масло тава и я оставете в ледник за към 3-5 часа.
Сложете останалото масло в тиган и го разтопете на сдържан огън. Към него прибавете 75 грама кафява захар и разбъркайте добре. Добавете кондензираното мляко и разбърквайте непрестанно, с цел да избегнете образуването на бучки.
Оставете тази примес да заври и по-късно я варете още няколко минути, до момента в който се сгъсти и доближи нужната консистенция. Извадете бисквитената примес от хладилника и върху нея разнесете млечната примес. Отново приберете в ледник за един час.
След това по избор може да прибавите бита сметана към пая. Декорирайте го с нарязания на кръгчета банан и филирани бадеми. Ако желаете, може да го поръсите с настърган шоколад.
Добър вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР