Днес Василев обясни как подкрепял да се забрани строителството в

...
Днес Василев обясни как подкрепял да се забрани строителството в
Коментари Харесай

Новият инвеститор на „Алепу“ обичал природата, но все пак ще продължи с бетонирането

Днес Василев изясни по какъв начин подкрепял да се забрани строителството в предпазени зони, само че „ Алепу “ било нещо друго. Коментарът му идва, откакто служебният екоминистър Асен Личев разгласи, че стартира процедура за оповестяване на Алепу (едноименното тресавище с неповторима растителност и редки скотски типове е тъкмо над строежа) и Карадере за предпазени зони. Освен това съгласно Личев така наречен „ подпорна стена “ би трябвало да бъде съборена.

По думите на новия притежател на скандалния план построеното към този момент не било хотел или друга постройка, а единствено „ подпорно противосвлачищно оборудване “. Припомняме, че безусловно същата „ защитна линия “ поддържаха и предходните вложители.

„ Тези кутийки в стената нямат нужния стандарт за хотелски стаи. Височината е 2,07 метра – нямам доверие някой да е ходил в подобен хотел, където да пипне тавана с ръка “, разяснява Василев пред Нова телевизия. Той обаче призна, че бетонните кафези са единствено първият, подпорният стадий, а, както е известно има и втори, които планува строителство на цялостен курорт с улици, басейни и впрочем. Втори стадий ще има, тъй като другояче никой нямало да „ хвърли толкоз пари единствено за подсилване на свлачище “.

Инвеститорът остава твърдо решен да търси метод за дотъкмяване на плана. Той отхвърли да играе ролята на подставено лице и отхвърли да заяви какъв брой е платил на „ Главболгарстрой “, с цел да придобие правата върху „ подпорната стена “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР