Днес в рубриката ни за градски находки ще ви представя

...
Днес в рубриката ни за градски находки ще ви представя
Коментари Харесай

Фабрика Дъга, второ издание

Днес в рубриката ни за градски находки ще ви показва едно доста уютно и вкусно местенце. Ако заради някаква причина към момента не сте го посещавали, е време да поправите този пропуск, тъй като там ви чака извънредно свежа и приятна атмосфера, усмихнато отношение и в действителност качествена храна. Кафето и останалите питиета пък са цяла обособена галактика.

Фабрика Дъга 2 предлага обедно меню. Като влезете, хвърлете взор към изписаните върху черната дъска оферти и си изберете. Отделно главното меню включва салати и сандвичи, които са колкото обичайни, толкоз и непредвидени откъм вкусови съчетания. А най-страхотното е, че много от тях се подготвят с фермерски артикули.



Аз се стопирах на сандвич със сьомга. Приготвен е с ръжен самун с мая на Братя Хлебари, а млечният мус с рукола и авокадо е към този момент измежду най-любимите ми неща. Ще срещнете още тортила сандвич, веган и вегетарианско предложение, сандвич със свинско и други Последния считам да опитвам идващия път, тъй като комбинацията сред портокал, чедър, уасаби и лайм звучи много любопитно.

Сред салатите ще откриете както обичайни (шопска и селска), по този начин и изцяло иновативни предложения. За някой идващ път съм си набелязала Кореноплодна салата със синьо сирене, само че останалите разновидности са не по-малко примамливи, в случай че ви се желае да опитате кейл да вземем за пример, круша в комбиниране с козе сирене, млечни билкови перли...



На десертите би трябвало да се обърне особено внимание. Аз си взех брауни с боровинки и маскарпоне. В композиция с капучино, считам, това е съвършеният десерт за когато и да е на деня. Поне за мен.

Освен прецизната и богата селекция кафе тук ще намерите и много здравословни варианти за питиета, измежду които био сиропи и айрян, фрешове, комбуча, смутита, домашна лимонада. Мястото предлага също крафт бира и вино (включително малиново).

Брънч менюто е измежду нещата, които ме очароваха най-вече тук. То ще ви върне в детските години, когато всеки уикенд, на посетители у баба, сте се събуждали от аромата на мекици или пържени филийки. Баница, козуначени филийки и филийки с домашна лютеница, сирене и варено яйце също ви чакат във Фабрика Дъга 2. Имайте поради, че Брънч менюто се предлага единствено в събота и в неделя.

Фабрика Дъга 2 предлага и вечерно меню. Платата с разядки, сирене и месо, приготвени с фермерски артикули, са нещо, което си коства да опитате.

Иска ми се да кажа няколко думи и за интериора, който е неразделна част от цялостната идея на Фабрика Дъга.



Комбинацията сред дърво и индустриални детайли придава едно същински съвременно звучене на мястото. Не липсва и детайл на зеленина, както сами ще видите на фотосите, а това в допълнение способства за свежестта на атмосферата.

Фабрика Дъга 2 ви чака на адрес ул. „ Шейново “ 13В.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР