Днес в Рим председателят на ВМРО – Българско национално движение

...
Днес в Рим председателят на ВМРО – Българско национално движение
Коментари Харесай

Каракачанов: Проблемът с нелегалните мигранти и насилствено налаганата от ЕК зелена сделка са основни проблеми на ЕС

Днес в Рим ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Красимир Каракачанов се срещна с ръководителя на италианската партия Indipendenza (Независимост) господин Джани Алемано, който е някогашен министър на селското стопанство (2001-2006) и кмет на Рим (2008-2013 г.).

Партия Indipendenza е основана през ноември 2023 година и сплотява някогашни последователи и членове на партиите „ Италиански братя “ и „ Северна лига “, които считат, че Италия би трябвало да организира по-смела политика във връзка с опитите на бюрократите в Брюксел да постановат неразумни политически решения, ощетявайки икономическите ползите на страната.

Каракачанов и Алемано разговаряха по проблеми на актуалната европейска политика и идните избори за Европейски парламент. От страна на двамата беше установено, че Европейската комисия води политика, ориентирана към ограничение на суверенитета на европейските страни членки и налагане на стопански неизгодни решения - като провеждането на зелената договорка, която е пагубна за стопанските системи и на двете страни.

Председателите на двете партии поддържат концепциите за опазване на суверенитета на страните членки на Европейски Съюз, отстояване на националните ползи и отбрана на християнските и фамилните полезности в Европа.

Разговорът им засегна още проблемите с икономическата рецесия в Европа, провокирани от войната в Украйна и спора в Ивицата Газа. И двамата застъпиха концепцията, че военните спорове би трябвало да приключат на база на договаряния, а не на продължение на потребление на военна мощ. Според Алемано и Каракачанов страните членки на Европейски Съюз би трябвало да организират външна и икономическа политика, съобразена с ползите им, и следва да лимитират въздействието на трети страни – отвън европейския континент.

Обсъдени бяха и тактиките на двете партии във връзка с идните европейски избори през юни 2024 година и бе реализирана договореност за продължение на контактите на партийно равнище както сред двете партии, по този начин и с други европейски политически обединения, отстояващи тезата за създаване на Европейски Съюз на правилото „ Европа на нациите “.

И Каракачанов, и Алемано споделят визията, че би трябвало да се вземат фрапантни ограничения за прекъсване на притока на незаконни мигранти в Европа.

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация предложения ръководителя на Indipendenza на посещаване в България.

Визитата на Красимир Каракачанов в Рим ще продължи в идващите дни със срещи в италианския парламент с представители на партии от ръководещото болшинство в Италия.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР