Днес в професионалната гимназия по транспорт „Коста Петров“ в село

...
Днес в професионалната гимназия по транспорт „Коста Петров“ в село
Коментари Харесай

Отвориха капсула на времето на 50-годишниния юбилей на гимназията в Борован

Днес в професионалната гимназия по превоз „ Коста Петров “ в село Борован се организира тържествено изпращане на зрелостниците от випуск 2018. Тази година гимназията празнува и 50-годишен празник от основаването на компетентност "Автотранспортна техника ".
Тържеството беше изпъстрено с доста страсти. На него участваха кметът на общината инж. Десислава Тодорова, ръководителят на общински съвет Иван Костовски, кметовете на другите обитаемоте места от общината – на Добролево - Илиян Буковски, Малорад - Цено Цоловски, Сираково - Гриша Георгиев и на Нивянин - Николай Христов, общински съветници, Румяна Цветкова от РУО-Враца, шефът на БЧК-Враца Гергана Михалчева - шеф на БЧК Враца, някогашни ученици, чиновници и шефове на учебното заведение, представители на пенсионерски клуб „ Здравец “ и други.
Инж. Десислава Тодорова поздрави зрелостниците, учителите и гостите. Поздравителни адреси дойдоха от Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, от шефовете на главните учебни заведения и детските градини в община Борован, както и от този на Центъра за настаняване от фамилен вид, от шефове на учебни заведения в област Враца. Евдокия Сълковска произнесе тирада от името на пенсионерски клуб „ Здравец “.
Посмъртно с почетен плакет за заслуги беше почетен някогашният шеф на школото инж. Данаил Христов. Дъщеря му Ваня Талева получи премията и изрече своите благодарности към педагогическия колектив за оказаната чест. През 1995 година по самодейност на инж. Данаил Христов в капсула на времето - щафета до випуск 2018 година, който ще посрещне половинвековния празник на учебното заведение. Випуск 1995 г. написал обръщение към бъдещото потомство с предписание да се отвори през днешния ден.
Директорът на учебното заведение Десислава Василева, кметът на общината инж. Десислава Тодорова и Ваня Талева дружно отвориха капсулата на времето и прочетоха посланието. „ Нека срещите сред нашето, вашето и поколенията випуски на бъдещето да се реализират посредством нашите, вашите и техните каузи! Нека всички ние, вие и идващите випуски да бъдем хора на делата! “
Тази година приключват възпитаници в две специалности: „ Малък и междинен бизнес “ с класен началник Пламенка Николова и „ Автотранспортна техника “ с класен началник Петя Панова.
Ученици от седмите класове на главните учебни заведения разгледаха учебното заведение и се срещнаха с бъдещите си преподаватели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР