Днес в министерството на образованието и науката бе представен Проект

...
Днес в министерството на образованието и науката бе представен Проект
Коментари Харесай

Нова наредба намалява административните задължения на учителите

Днес в министерството на образованието и науката бе показан Проект за нова разпоредба за приобщаващо обучение, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Приобщаващото обучение е неизменима част от правото на обучение и се осъществя в съответсвие със Закона за предучилищното и учебното обучение. Политиките в тази тенденция са в поддръжка на личностно развиване на всяко дете и възпитаник. Това е и главен приоритет в управническата стратегия на държавното управление. Основният акцент в наредбата е обвързван с директната работа с деца и възпитаници, като по този метод ще се минимизират и понижат административните отговорности на учителите до 10 пъти, безапелационни бяха от МОН.

Ще се вкара координатор в детската градина и учебното заведение, който да разпределя отговорностите по поддръжка на личностното развиване на децата. Осигурява се опция за в допълнение образование по образователен предмет и съвещания. По този метод нуждаещите се ще получават поддръжка в границите на своето учебно заведение. Също по този начин се дава и спомагателна поддръжка за децата и учениците с изявени способности. Учебните заведения би трябвало да имат запас, с цел да обезпечат тази поддръжка, с цел да може да се реализира цялостно разрастване на капацитета на учащите се, разкриха от министерството.

В наредбата се слага и акцент върху грижата за здравето и здравното обучение. Регламентира се библиотечно-информационната активност. Засилват се отговорностите и отговорностите на родителите като сътрудници в процеса на обучение. Акцентира се и върху работата на учителите, които ще работят с учениците със специфични просветителни потребности. Не на последно място се ускорява координацията сред просветителната система и тази за протекция на детето, споделиха още от МОН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР