Днес Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на

...
Днес Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на
Коментари Харесай

Дренчев от „Възраждане“ погна Гюров от ПП и го изгониха  от БНБ

Днес Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) е уведомила Българската национална банка (БНБ) за постановено решение, с което е открила несъответственост във връзка с Андрей Гюров, подуправител, началник на ръководство " Емисионно “.

 

„ Преди към три месеца аз подадох сигнал в КПКОНПИ, защото до момента в който е бил определен за подуправител на Българска народна банка, Гюров е бил по едно и също време и в Управителния съвет на политическа партия Политическа партия, бил е и в Управителния съвет на Неправителствени организации, което се занимава с продажба на разбори, т.е. прави комерсиална активност. При това тези разбори се изготвят също и от Българска народна банка. Конфликт на ползи е и да си в ръководството на сдружение, което се занимава с търговия с благородни метали, а ти да си подуправител на ръководство „ Емисионно “. Този мой сигнал явно е предизвикал инспекция и резултатът е отстраняването на Гюров по несъответственост. “, сподели на брифинг пред публицисти националният представител Димо Дренчев от " Възраждане ".

Решението на КПКОНПИ е, че Андрей Гюров е в несъответственост със заеманата от него служба, защото е бил задължен както по закона за Българска народна банка, по този начин и по разпоредбите на ЕЦБ, да заявява, че взе участие в Управителния съвет на Неправителствени организации и да получи позволение за тази активност от Управителния съвет на Българска народна банка.

 

„ Той е укрил това и в декларацията, която е подал и към Българска народна банка, също и в декларацията, подадена към КПКОНПИ при встъпване в служба. Интересното е, че сега, в който сглобката се разпадна, решение за отстраняването на Гюров е взето, а до преди този момент беше покривано. “, добави Дренчев.

 

Стана ясно, че сега Андрей Гюров е излязъл в неплатен отпуск.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР