“Днес в изпълнение на законовите си задължения МС ще приеме

...
“Днес в изпълнение на законовите си задължения МС ще приеме
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Политиците се оправдават с администрацията

“Днес в осъществяване на законовите си отговорности Министерски съвет ще одобри отчет за положението на държавната администрация през 2022 година Обикновено на този документ се обръща едва внимание, а в множеството случаи тематиката за администрацията се експлоатира от политиците в отрицателен подтекст. Включително като опрощение за личните им неуспехи ". Това сподели министър председателят Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание.

“Бързо беше забравено, че същата тази администрация през 2018 година организира българското председателство на Европейски Съюз. Тогава незнайни на обществото хора водеха десетки формати на съюза и получиха самопризнание от Европейска комисия и други страни членки за високия си професионализъм. Това беше доказателство, че при ясни цели българската администрация е в положение да извърши предназначението си и да потвърди своята висока експертиза ", добави Донев.

“Девет месеца по-късно политическата обстановка в страната е такава, че вниманието продължава да бъде ориентирано към сформиране на държавно управление. Ако отклоним взор за малко от имената на претендентите за министри, ще забележим хората в администрацията ”, уточни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР