Днес в Дунавската равнина и на отделни места в низините

...
Днес в Дунавската равнина и на отделни места в низините
Коментари Харесай

Облачността ще се разкъсва, максималните температури ще са между 13° и 18°

Днес в Дунавската низина и на обособени места в низините и котловините на Южна България ще бъде с ниска облачност или мъгла. Това каза дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Евгения Егова. По-късно денем облачността ще се раздира, видимостта ще се усъвършенства. Над планинските региони през целия ден ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, северно от планините и в Източна България краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 13° и 18°, по-ниски ще остават в западната част от Дунавската низина, където мъглите ще са по-трайни, в София - към 17°.

По Черноморието облачността ще се раздира, след обяд до най-вече слънчево. В утринните часове на обособени места видимостта ще е понижена. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Ще се затопли и оптималната температура на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 7°.

Атмосферното налягане едва ще се намали и ще остане по-ниско от междинното за месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР