Днес в 03:00 часа въведохме лятното часово време. Смяната на астрономическото

...
Днес в 03:00 часа въведохме лятното часово време.
Смяната на астрономическото
Коментари Харесай

Местим часовника с час напред

Днес в 03:00 часа въведохме лятното часово време .

Смяната на астрономическото време с лятно е въведена за спестовност на разноски за електрическа енергия, като се употребява оптимално дневната светлина през пролетните и летните месеци, когато светлата част от денонощието е с по-голяма дълготрайност.

Изчисленията на специалистите обаче демонстрираха, че резултатът е нищожен.

В Европейски Съюз прекосяването към лятното часово време е регламентирано с инструкция 2000/84/EG. Документът фиксира началото и края на летния режим за всички страни от Европейски Съюз .

С оглед на незначителния стопански резултат от превъртането на часовника и доста по-осезаемите последствия за здравето и кондицията на хората Европейски Съюз взе решение промяната на времето да бъде анулирана.

Всяка страна ще би трябвало да избере дали да одобри за непрекъснато астрономическото или лятното часово време . Страните, избрали да се придържат към лятното часово време, трябваше да спрат процеса през март, до момента в който тези, които избират зимния график, щяха да извършат последната смяна през октомври, когато по принцип се връщаме към астрономическото време.

Идеята за лятно часово време за пръв път се вкарва на процедура от немското държавно управление по време на Първата международна война в интервала 30 април - 1 октомври 1916 година Скоро по-късно Англия последват образеца, като първоначално вкарва лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 година

Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 година.

Припомняме, че Европейският парламент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР