Днес цели са отново Киев, Виницка, Черкаска и Днипропетровска област

...
Днес цели са отново Киев, Виницка, Черкаска и Днипропетровска област
Коментари Харесай

Русия атакува Украйна с Кинжал, осем от осем свалени дрона край...

Днес цели са още веднъж Киев, Виницка, Черкаска и Днипропетровска област (град Кривий Рих и Днипро) и към Хмелничка област, като първичните траектории на тези ракети бяха към Лвов. Атаката се разграничава от предходните - нямаше масирани удари с дронове през нощта. От Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) оповестяват за свалени 8 от 8 бойни дронове през нощта, само че в Одеска област.

По данни на ВСУ в последните няколко дни в Черно море са позиционирани кораби, които могат да носят до 40 ракети " Калибър ". Заради траекторията им на придвижване те също са сложна цел за противовъздушната защита на Украйна.

След пауза от няколко месеца в последните дни Русия употребява три ракети от този вид и от ВСУ считат, че повода за това е, че Черноморският флот изтегли своите кораби от Севастопол към пристанището в Новоросийск, само че системите за превъоръжаването на военните кораби са останали в Крим. Подобно умозаключение направи и английското военно разузнаване в края на ноември.

Русия употребява все по-усъвършенствани дронове в Украйна, свидетелстват украински военни наблюдаващи. Има данни за самостоятелни дронове, снабдени с термовизьори, които сами могат да дефинират целите си и поразяват по-точно движещи се цели. При тях средствата за електронна битка не са ефикасни и не са нужни изключително опитни водачи.

Говорителят на 110 механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Антон Коцукон също означи в единния новинарски канал на Украйна, че дронове с термовизьори се употребяват все по-често към Авдеевка. Целта е надзор над напредването на украинската техника нощем, само че и украинските военни намират способи за превъзмогване на работата на тези дронове, означи Коцукон, без да разкрива детайлности.

Според него загубата на съветска техника край града от началото на опитите за обграждане през октомври към този момент надвишават числеността в армиите на някои европейски държави
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР