Днес Църквата почита света мъченица Марина. Имен ден празнуват Марина,

...
Днес Църквата почита света мъченица Марина. Имен ден празнуват Марина,
Коментари Харесай

Църквата почита света Марина, имен ден имат още Марин и Маринела

Днес Църквата уважава света мъченица Марина.

Имен ден честват Марина, Марин и Маринела. Името е от латински генезис и значи " морска ".

Девойката Марина била щерка на езическия сановник в Антиохия Писидийска (ІІІ в.). Баща и я възпитал в идолопоклонство, само че бог Бог по Своята благосклонност и дал да узнае истината и я призовал при Себе Си.

В това време римското държавно управление грубо преследвало християните. Много от преследваните се криели по пустините и планините. А мнозина оставали в градовете и като вземали тип на просяци, стараели се да проповядват и популяризират словото Божие.

От един подобен християнин 12-годишна Марина пръв път чула за Господа Иисуса Христа и сърцето и изпълнело от обич към него. Тя доста желаела да получи св. кръщение, само че заради гонението не е имало нито в града, нито в покрайнините духовник, който да може да извърши това свещенодействие. Марина се оставила на Бога и очаквала Неговата воля. А сред това тя не се бояла намерено да изповядва името на Господа, въпреки и да знаела, че може да бъде подложена на гонение.

Пръв неин гонител станал самият и татко. Той бил ревнив поддръжник нидолите и когато разбрал, че щерка му има вяра в Христа, намразил я и почнал да се отнася с нея доста грубо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР