Днес стартира 21-вият национален ученически пленер за изобразително изкуство Традиция,

...
Днес стартира 21-вият национален ученически пленер за изобразително изкуство Традиция,
Коментари Харесай

Флашмоб и пленер за 50 г. „Св. Св. Кирил и Методий“

Днес започва 21-вият народен училищен пленер за изобразително изкуство „ Традиция, екология, творчество “. Той е част от 50-годишния празник на пловдивското приблизително учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий ”.

Пленерът ще продължи четири дни, ще приключи с галерия, която се открива на 5-ти май в къща Хиндлиян. Форумът включва 73 възпитаници от цяла България, ръководени от 12 учители. Учениците ще рисуват на разнообразни местоположения в Стария град и ще покажат своя друг взор към неговите пространства. Участниците ще работят живопис, графика и приложно изкуство, разграничени са в две възрастови категории – 8-10 клас и 11-12 клас.

Изложбата ще включва минимум 73 произведения. Ще бъде открита в къща Хиндлиян на 5 май, четвъртък, в 12.30 часа, от шефа на учебното заведение госпожа Таня Николова. Специално жури ще присъди награди за първо, второ и трето място в двете възрастови категории. Ще бъдат връчени и няколко специфични награди – на кмета на Пловдив Здравко Димитров, на началника на РУО-Пловдив, на кмета на регион „ Запад ” Димитър Колев, на шефа на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” Таня Николова, на спонсора тази година – А1, и на Дружеството на пловдивските художници. Журирането става на място, при подреждането, което е сутринта в деня на откриването.

Пленерът се провежда от 1998-ма година. Осъществява се под управлението на Министерството на образованието и науката, РУО – Пловдив,  Община Пловдив, Общински институт “Старинен Пловдив ”.

Флашмоб на Главната улица

Ден преди изложбата, на 4-ти май, с Флашмоб на Главната улица, не престават дейностите по 50 годишния празник на пловдивското учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий ”. Във Флашмоба ще вземат участие към 45 възпитаници от 8-12 клас, които ще бъдат облечени в техните си облекла – концепцията е минувачите по Главната да бъдат сюрпризирани. В 16:45 ще стартира друга музика на три местоположения. От Копчетата към стълбите на Каменица ще тръгнат мажоретки с Ботевия марш – на първо време едно момиче, по-късно второ, трето и по този начин привличайки останалите. Втората локация е Римският стадион – от там ще тръгне втората група танцьори под музиката на тракийското хоро „ Трите пъти ”. От горната част на стълбите на Каменица ще тръгне надолу третата група – с музика на K-Pop (корейски поп) групата ITZY и песента “Loco ”. Всички възпитаници ще се съберат пред надписа „ Заедно ” и ще завършат с общ танц върху хорото „ Трите пъти ”. Приготвили са пъстър прашец и рисунки, с които ще обсипят знака “Together ”. Флашмобът е проведен и управителен от хореографи – преподаватели в учебно заведение.

* * *

Средно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий ” е еко учебно заведение на щастието, новаторско и Google референтно учебно заведение с Монтесори педагогика в начален стадий, с интензивно проектно-базирано и облачно образование в прогимназиален и гимназиален стадий и с професионално образование след главно обучение по специалност “Дизайнер ”, компетентност “Рекламна графика ” и специалност “Танцьор ”, компетентност “Български танци ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР