Днес сме на гости на Анелия, автор на блога .

...
Днес сме на гости на Анелия, автор на блога .
Коментари Харесай

4 причини за появата на бръчки и няколко ценни съвета

Днес сме на посетители на Анелия, създател на блога. Едно момиче от града, което е стигнало до скъпи заключения, само че едвам откакто е позволило някои неточности. Вижте какво споделя с нас Анелия по отношение на грижите, които е значимо да поставяме за себе си, за младостта и хубостта си. Защото, с което ние сме безусловно съгласни, за положителната грижа за кожата няма възрастови ограничавания и колкото по-рано стартираме да го вършим, толкоз по-добре.

Преди близо година навърших 30. Мисля че това беше моментът, в който започнах да се вглеждам в огледалото с оня по-особен и сериозен взор и да виждам първите фини бръчици. Никога преди този момент не бях полагала кой знае какви грижи за кожата си и даже ще си призная, имало е моменти, когато съм била много немарлива. Спомням си по какъв начин преди години съм се прибирала от бар в дребните часове на нощта и даже не съм се разгримирала преди лягане. Гадост! А да не загатвам по какъв начин съм прекарвала цели дни на плажа, забравяйки за слънцезащитата. Доскоро единствената грижа, която полагах за лицето си, беше да сложа дневен крем сутринта, само че единствено когато се сетя, и да почистя лицето си с мицеларна вода преди лягане. Това е добра рутина, в случай че сте на 20, само че в моя случай нещата не стоят тъкмо по този начин.

Всеобща илюзия е, че би трябвало да стартираме да се борим с признаците на стареене едвам когато те станат забележими. За положителната грижа за кожата няма възрастови ограничавания и колкото по-рано започнете да го вършиме, толкоз по-добре. И тъй като съм една суетна лисица и ми се желае да остана млада и с хубава кожа за по-дълго, взех решение да се поинтересувам какви са аргументите за поява на бръчки. Освен гените и напредването на възрастта съществуват редица други фактори, които имат пагубно въздействие върху кожата и водят до ранно състаряване. Ето кои са те.

1. Дехидратация

Знаете ли, че бръчките се развиват по-лесно и се задълбочават, в случай че кожата ви е обезводнена и нездрава? Поне аз нямах визия. С възрастта кожата отделя все по-малко себум. От една страна, това е добре, тъй като ще кажа довиждане на акнето, с което повеждам безмилостна битка към този момент дълги години. От друга страна обаче, това е една от аргументите кожата да става по-суха и да губи своята разтегливост. Добрата хидратация е ключ към запазването на красивата кожа за по-дълго време.

2. Слънце

Всички сме наясно, че UV лъчите са една от главните аргументи за поява освен на бръчки, само че и на купища други проблеми, свързани с кожата. Допреди няколко години въобще не се замислях за вредата от слънцето и пропусках защитните артикули или пък ги употребих единствено на плажа и отново единствено когато се сетя. Ултравиолетовите лъчи унищожават запасите на колаген и еластин. Така кожата стартира да увисва и се появяват бръчки. За да се предпазите, постоянно купувайте артикули със слънцезащитен фактор, даже и през зимата.



3. Тютюнопушене

Това е един от най-лошите привички въобще и се веселя, че съумях да се откажа от него. Тютюнопушенето форсира процеса на стареене и води до ранна поява на бръчки. Никотинът стеснява кръвоносните съдове, забавя кръвообращението и по този начин външният пласт на кожата не може да се достави с нужното количество витамини, О2 и хранителни субстанции. Можете да разпознаете пушачите и по бръчиците над горната джука. Сериозно съм на мнение, че картинки със сбръчкани лица биха имали доста по-голям резултат за прекъсване на цигарите.

4. Стрес

Алармата заран, бързане за работа, преследване на крайни периоди, купища мейли, звъненето на телефона, запушване на път за значима среща и... мога да изреждам до безспир. Цялото това напрежение и непрекъснато бързане ни изхабява и разболява тялото ни. Освен това стресът и неналичието на сън имат летателен резултат върху кожата. Това се дължи на кортизола, прочут още като хормон на напрежението. Той оказва помощ на организма да управлява напрежението и взе участие в регулирането на кръвното налягане. За страдание обаче, високите равнища на кортизол могат да доведат до доста отрицателни последствия, измежду които е преждевременното стареене на кожата. От решаващо значение е да намалите темпото или най-малко да съумеете да отделите време за действия, които успокояват. При мен най-вече оказват помощ разходка измежду природата, чаша чай пред камината, хубава музика, изключен телефон и прегръдката на обичан човек.



Напоследък започнах повече да се интересувам от философията за „ муден живот “, сдържаност във всичко, което вършим, и търсене на качеството преди количеството. Истината е, че съм доста надалеч от този метод на живот, само че се пробвам най-малко през почивните дни да си давам пауза. Именно апелът на VICHY към всички дами да забавят темпото и да се погрижат за себе си и за хубостта си, ме накара да се доверя на.



Серията е основана след многочислени изследвания за въздействието на околната среда и метода на живот върху кожата, за да поправя последствията от точно тези фактори. и имат слънцезащитен фактор надлежно SPF30 и SPF25, което е идеално за моята бяла и свръхчувствителна кожа. Харесва ми, че продуктите имат лека текстура, прелестен мирис, нанасят се елементарно и попиват бързо, а след потреблението им чувствам кожата си кадифено гладка и мека. Резултатите са забележими още след първите дни – кожата стартира да възстановява еластичността си и е съвършено хидратирана, а тенът става по-сияен.

Досега не съм употребила и се изненадах, че резултатът се появи толкоз бързо. Кожата към очите има доста по-свеж тип, а тъмните кръгове към този момент не са толкоз тъмни. Надявам се след по-продължително потребление трайно да преборя резултатите от умората и насъбрания стрес, както и фините бръчици.

Като цяло съм удовлетворена и несъмнено считам да продължа да употребявам серията и в бъдеще. А през това време ще се опитам и леко да понижа скоростта и напрежението и да се насладя на хубавите моменти.

С поддръжката на
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР