Днес сме избрали за вас три дестинации в Европа, които

...
Днес сме избрали за вас три дестинации в Европа, които
Коментари Харесай

3 дестинации в Европа, които ще поискате да посетите веднага!

Днес сме избрали за вас три дестинации в Европа, които сигурно ще ви очароват. И ще поискате да ги посетите допустимо най-бързо.

Уверете се сами!

Корчула, Хърватия - скритият драгоценен камък на Адриатика

Корчула предлага богата история и културно завещание, което пътешествениците да изследват. Островът е прочут със своите непокътнати средновековни градове, като град Корчула, който постоянно е именуван мини Дубровник. Разхождайки се по тесните улички, ще се наслаждавате на венецианската архитектура и ще откриете  исторически забележителности като катедралата Сан Марко и къщата на Марко Поло, за която се счита, че е родното място на известния странник и откривател. Историята на острова е обвързвана с разнообразни цивилизации. Гърците, римляните, венецианците и османцитеса оставили след себе си завладяваща културна мозайка, която можете да видите в музеи и галерии, както и в локалните обичаи.

Зашеметяващите плажове и кристално чистите води го вършат парадайс за феновете на слънцето и морето. Островът е заобиколен от голям брой уединени заливи и девствени плажове, предлагащи на туристите опцията да се провиснал и да се насладят на слънце в спокойна конюнктура. Един от най-популярните е Вела Пржина, фамозен със своя златист пясък и плитки води - идеално място за семейства и плувци. За тези, които търсят водни завършения и доза адреналин, това е съвършеното място за каяк, падълборд и гмуркане с шнорхел.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Soleado | Mediterranean Studio (@soleadostudio)

Нито едно посещаване на Корчула не би било цялостно, в случай че не опитате вкусната локална кухня и вино. Островът е прочут със своите пресни морски блага, изключително - черно ризото със морски блага и сепия (  направено с мастило от сепия, и сочните си рибни ястия на скара. Посетителите могат да опитат и обичайни далматински ястия като пека, постепенно приготвено ядене от месо или морски блага, приготвено под похлупак с форма на камбана, и да се насладят на изобилието от локално създаден зехтин и вино. Лозята на острова създават отлични бели виновност, като Pošip и Grk, на които можете да се насладите в локалните винарни или да ги комбинирате с храна в някой от очарователните заведения за хранене на острова. 

Насочваме се към...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР