Днес следобед изтича крайният срок, даден от Българския футболен съюз

...
Днес следобед изтича крайният срок, даден от Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Идва време за голямото решение за Втора лига! Цифрите са в полза на ЦСКА 1948

Днес следобяд изтича крайният период, даден от Българския футболен съюз на клубовете от Втора лига, за изпращане на мнение за изхода на сезона. От Бояна предложиха два разновидността – преустановяване на шампионата или изиграване на всички срещи.
 Изпълком и конференция на БФС @@@

Според неофициална информация множеството от клубовете са за завършек на сезона при настоящето класиране, поради финансовата рецесия налегнала целия спорт в изискванията на пандемия от COVID-19. Не е ясно какъв брой от тимовете ще могат да доиграят акцията във Втора лига, в случай че се стигне до решение за изиграване на оставащите кръгове – няма пари за организация на мачове и пътувания, доста от футболистите към този момент са се разбягали, на някои професионалният лиценз безусловно виси.

Какво ще се случи при преустановяване на сезона? Временното класиране става извънредно и лидерът ЦСКА 1948 става победител в групата. Септември (София) и Монтана финишират на второ и трето място, а единственият действителен съперник за тройката (според класирането до XXIII кръг) Локомотив (София) остава четвърти. Оттук потеглят и претенциите в топ 4.

Нека забележим класирането под лупа и да сверим безпристрастните числа от статистиката. Всеки от четирите клуба (ЦСКА 1948, Септември Сф, Монтана и Локо Сф) има своя позиция, която също ще отбележим.
 ЦСКА 1948 - Септември @@@

ЦСКА 1948 води в класирането с 55 точки и голова разлика +41 гола. На този декор Септември е с 52 точки и +28 гола. " Червените " са с мач повече, само че при равнене на точките отново ще останат първи поради триумфа с 5:0 над своя съперник през есента. Това значи, че при равни точки Септември ще би трябвало да бие ЦСКА 1948 с шест гола разлика, с цел да излезе отпред.
 Локомотив (София) - Монтана @@@

В същото време Локо (Сф) има 39 точки (+16 гола) против 42 точки (+23 гола) на третия Монтана. Двата тима са с еднакъв брой мачове, а Монтана има в актива си победа с 1:0 в " Надежда " от есента.

Нека в този момент погледнем резултатите сред всички в челното каре:

ЦСКА 1948 – 5 победи, 0 равни, 0 загуби, 13:2 гола (+11):

ЦСКА 1948 – Локомотив (Сф) 2:0
Монтана – ЦСКА 1948 0:1
ЦСКА 1948 – Септември (Сф) 5:0
Локомотив (Сф) – ЦСКА 1948 2:3
ЦСКА 1948 – Монтана 2:0
Септември (Сф) – ЦСКА 1948 не се е играл

Септември (Сф) – 2 победи, 0 равни, 1 загуба, 4:6 гола (-2):

ЦСКА 1948 – Септември (Сф) 5:0
Септември (Сф) – Локомотив (Сф) 2:1
Монтана – Септември (Сф) 0:2
Септември (Сф) – ЦСКА 1948 не се е играл
Локомотив (Сф) – Септември (Сф) не се е играл
Септември (Сф) – Монтана не се е играл

Монтана – 1 победа, 0 равни, 3 загуби, 1:5 гола (-4):

Монтана – ЦСКА 1948 0:1
Локомотив (Сф) – Монтана 0:1
Монтана – Септември (Сф) 0:2
ЦСКА 1948 – Монтана 2:0
Монтана – Локомотив (Сф) не се е играл
Септември (Сф) – Монтана не се е играл

Локомотив (Сф) – 0 победи, 0 равни, 4 загуби, 3:8 гола (-5):

ЦСКА 1948 – Локомотив (Сф) 2:0
Локомотив (Сф) – Монтана 0:1
Септември (Сф) – Локомотив (Сф) 2:1
Локомотив (Сф) – ЦСКА 1948 2:3
Монтана – Локомотив (Сф) не се е играл
Локомотив (Сф) – Септември (Сф) не се е играл
 Берое - ЦСКА 1948 @@@

Цифрите демонстрират, че при преустановяване на сезона водачът ЦСКА 1948 ще заслужава първото място, тъй като единствен има цялостен комплект победи в топ 4, единствен има позитивна голова разлика в топ 4 и пред " алените " е единствено мачът със Септември, който Септември би трябвало (при равни точки) да завоюва с шест гола разлика.

Статистиката демонстрира още, че дотук Септември е изиграл 50% от мачовете си с тимовете от топ 4, до момента в който при ЦСКА 1948 процентът е над 80 – на " алените " има остава единствено един мач.

Пред Монтана и Локомотив (Сф) пък има мач на " Огоста ", в който при равни точки равенството би свършило работа на домакините. Двата тима имат и мач със Септември (Сф): Монтана като посетител, Локо (Сф) – като хазаин.
 ЦСКА 1948 - Септември @@@

Заговори се, че съществува възможност БФС да се извърти по отношение на оповестените си първичните проекти и да сложи четирите клуба в плейофна група, в която по системата всеки против всеки да бъде излъчен победител. С оглед на резултатите от нагоре това наподобява нелогично – въпреки всичко към този момент през сезона четирите отбора са изиграли 2/3 от срещите между тях, което им е донесло съответните точки.

Ето мнението на всяка една от четирите страни:

" Това е безусловно несериозно! Надявам се тази небивалица за плейофна група да е просто един погрешен слух. Нашата позиция е безапелационна – или се доиграва шампионата до края, или да бъде оповестено класирането за извънредно! Никакви баражи или плейофи няма да играем. Победихме всички тимове от топ 4, като Септември ги разгромихме 5:0. Какви баражи, какъв еднакъв старт? Това би било насмешка. Да играем бараж, като зачетем резултата от първия полусезон. Да, ние избрахме да вървим по честния път. От най-ниското равнище, без да взимаме непознати лицензи, без да влизаме в ангажименти с други тимове, съдии, играчи. Спазваме всички правила на БФС, УЕФА, ФИФА, Република България, само че да се подиграват с нас, няма да стане! ", съобщи изпълнителният шеф на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов.
 Брифинг на ЦСКА 1948 преди старта на полусезона @@@

" Каква ще е тази плейофна четворка?! Това ще обезсмисли досегашното класиране. При такава четворка първият може да стане четвърти. Пуснахме към този момент мнението на клуба до медиите – да се играе бараж за първото място, тъй като там има конспирация. Монтана и Локомотив да играят също между тях, с цел да дефинират третия в класирането. Предложението на БФС за преустановяване е неуместно. Как по този начин без да се играят мачове ще отидем на бараж след два месеца и половина! В това няма никаква логичност – да играем с тим от Първа лига, на който през това време ще му е текло шампионата. Ние сме за формат от 16 клуба в " А " група. Миналата година изпаднахме с 40 точки – алогично е, този формат на " А " група е тотално привършен. Кой ще забрани на БФС да промени формата?! ", сподели пред Sportal.bg спортният шеф на Септември Кристиян Добрев.
 Пресконференция на Кристиян Добрев @@@

" Най-справедливото е да се играе! Това обаче ще е мъчно, тъй като множеството тимове очевидно изпитват усложнения и отхвърлят да се продължи сезонът. За мен най-справедливо освен това състояние е да се играе първия против втория и третия против четвъртия. Пак има условности, само че е хубаво да се приключи по състезателен път. Други разновидности не виждам в случай, че не се играят всички мачове ", показа спортният шеф на Локо (Сф) Бойчо Величков.
 Интервю с Бойчо Величков @@@

" Половината клубове са в тежко финансово положение, футболистите не са упражнявали от два месеца и при възобновяване на шампионата ще има доста травми. Затова считам, че е най-правилно да приключим в този момент ", разгласи кметът на Монтана Златко Живков.  Монтана загуби от Левски с 0:2 @@@
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР