Днес ще ви запозная с няколко смели и активни момичета,

...
Днес ще ви запозная с няколко смели и активни момичета,
Коментари Харесай

Искаш да си силна, самоуверена, можеща и знаеща? И те го искат за теб!

Днес ще ви срещна с няколко смели и дейни девойки, които си зададоха въпроса „ Колко върхове може да покори една жена в своя земен път?! “. Водени от концепцията, че България има потребност от повече уверени в качествата си дами, посвещават своето време и сила на идеята да оказват помощ на дами да осъзнаят и разпрострат капацитета си.

Това е задачата и на Марина Кисьова де Хеус, създателката на Фондация „ Екатерина Каравелова “ .  

" Винаги съм мечтала да се занимавам с щедрост, макар, че съм най-обикновен човек. Вярата в чудеса ме заведе на разнообразни места по света и ми даде опция да се докосна до най-невероятни опитности, като да работя за президента на Международния углавен съд в Хага; да пребивавам в Япония; да изучавам в един от най-хубавите университети в света... ", споделя за себе си Марина. И още: 

" Вярвам, че ние сами сбъдваме света, в който живеем. Ценностите като обич, независимост и мъдрост ме водят всеки ден. "



Запознах се с Марина при едно от безкрайните й пътувания сред София и Пловдив. Първото нещо, което разбрах за нея, е, че това момиче умее да чува. Не просто да слуша, блуждаейки в своя свят, а в действителност да чува какво казваш. Понякога си мисля, че в днешното модерно и консуматорско общество, това е дарба, която закърнява. След срещата ни у мен остана за дълго време чувството на ентусиазъм и окриленост. И през днешния ден доста желая да ви опиша за самодейностите на Академия " Екатерина Каравелова ".

Една от тях е даването на стипендия за проучване на британски език по метода сугестoпедия . Мотивацията да провеждат подобен курс през 2018 година за дами от Пловдив и покрайнината, девойките от Академията дефинират по този начин:

„ Прекалено доста дами не си разрешават да влагат в курсове за професионално развиване, тъй като постоянно има нещо по-важно на дневен ред. Трябва да се купят облекла за децата, би трябвало да се направи незабавен ремонт на дома, би трябвало, трябва… и по този начин мечтаната реализация с годините остава все по-заден проект “.

Стипендията печели дама, която от 6 години не работи, с цел да се грижи за детето си.



Друга тяхна самодейност е „ Творческа резиденция Права на дамите “, осъществена през есента на 2018 година в Родопите. В рамките на четири дни участниците разискват другите проблеми, засягащи овластяването на дамите, както и други проблеми. От достъпа до обучение, през ролята на интернационалните организации като Организация на обединените нации и включването на дамите по въпроси като разоръжаване и мирни договаряния, до обстановката в България. Обсъждат въпроси като патриархалната просвета, подценяването на дамите в някои професионални сфери, дискриминирането на работното място към майките с дребни деца, домашното принуждение и социалния натиск над дамите да се придържат към избрани стандарти за метод на живот, хубост и личностно развиване.

Един от страхотните резултати от събитието е, че след креативната резиденция девойките не престават да работят заедно или по настрана по планове засягащи овластяването на дамите. Тази есен Марина и Академия „ Екатерина Каравелова “ още веднъж ще провеждат Творческа резиденция, само че този път Северна България.



Третата самодейност на Академия " Екатерина Каравелова ", с която ще ви запозная днес е „ Обучение за девойки и дами в Северозападна България “ .  Районът е един от най-красивите в страната ни, само че в същото време и най-изоставащият по стопански индикатори. Намирането на работа е комплицирано и е предизвикателство за доста хора. Академията провежда и самостоятелни съвещания по тематиките: Подготовка на CV; Търсене на работа посредством сайтове; Подготовка за сполучливо изявление за дами от Северозападна България. Момичетата имат смелата и благородна концепция да продължат с образованията в села в Северозападна България. Голяма част от техния труд е непринуден и те се самофинансират (и всяка от нас може да помогне).



Момичетата от Академия " Екатерина Каравелова " имат вяра, че " България има нуждаот способни и уверени дами, които се грижат за опазването на мира и природата и да има баланс в обществото ни “.

Сред предстоящите събития тази есен са образования за девойки и млади дами, живеещи в разнообразни градове в страната по теми като създаване на убеденост, мотивация и гражданско присъединяване. Ако желаете да разберете повече за тях и по какъв начин може да се включите в екипа и самодейностите им, вижте в уеб страницата им.  


Училищни чудеса: Когато децата вземат нещата " в свои ръце "

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР