Днес ще ви представим един малко по-различен, но още по-вкусен

...
Днес ще ви представим един малко по-различен, но още по-вкусен
Коментари Харесай

Реване с ароматна какаова глазура

Днес ще ви представим един малко по-различен, само че още по-вкусен прочит на обичаното ни реване

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● захар - 1 к.ч.
● грис - 2 с.л. пшеничен
● брашно - 1 ч.ч.
● бакпулвер - 1 пакетче
● ванилия - 2 бр.

Продукти за сироп


● захар - 5 - 6 с.л.
● вода - 2 ч.ч.

Продукти за глазурата


● масло - 60 г краве
● какао - 2 ч.л.
● вода - 2 - 3 с.л.
● захар - 3 с.л. кристална
● брашно - 1 ч.л.
● прясно мляко - 3 с.л.
● плодове - за гарниране

Начин на подготвяне

Приготвяме тестото, като отделяме белтъци от жълтъци на четири яйца. Разбиваме белтъците на твърда пяна и деликатно прибавяме 1 к.ч. захар.

Разбиваме до момента в който се сгъстят белтъците до твърди връхчета, като примес за целувки. Слагаме жълтъците при разрушените белтъци и смесваме деликатно. Отделно пресяваме една чаена чаша брашно. Добавяме 1 бакпулвер, 2 ванилия и 2 супени лъжици грис.

Така получената суха примес изсипваме последователно при разрушените яйца и разбъркваме деликатно с лъжица или шпатулка, като внимаваме да не спадне яйчната примес. В намазани с масло и поръсени с брашно огнеупорни купички, разпределяме сместа. Изпичаме в загрята на 180 градуса фурна.

Готовите мини блатове за реване изваждаме от купичките, слагаме върху скаричка, охлаждаме и поливаме със сироп, който подготвяме, като пет супени лъжици захар слагаме да се карамелизира и деликатно наливаме 2 чаени чаши вода. Варим до разтваряне на захарта и приемане на карамелен сироп. С по този начин получения сироп поливаме порциите реване.

Приготвяме какаовата глазура. В тенджерка смесваме 60 грама краве масло, 2 чаени лъжички какао, 2 супени лъжици вода и 3 супени лъжици захар.

Загряваме до момента в който се разтопят захарта и маслото, а какаото се разтвори. Дръпваме съда от котлона и прибавяме разтворено в 3 супени лъжици прясно мляко, 1 чаена лъжичка брашно.

Връщаме глазурата на котлона и с непрестанно разбъркваме варим до подготвеност. Реването гарнираме с късчета плодове по желание (нарязани на кубчета ананас, портокал, банан или мандарини) и поливаме с какаовата глазура.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР