Днес ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На

...
Днес ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На
Коментари Харесай

Синоптици бият тревога: Мощна облачност носи гръмотевични бури и градушки днес

Днес ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има превалявания и гръмотевична активност, в югозападната половина от страната обилни по количество; има условия и за градушки. Почти без превалявания ще остане по поречието на Дунав и по Черноморието. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, от изток-североизток, в източните региони ще е до сдържан, от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София - към 23°.
Над Черноморието облачността ще е забележителна, основно по южното крайбрежие с краткотрайни превалявания. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са: 21°-23°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии и градушки. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са обилни. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - към 17°, на 2000 метра - към 10°.
В петък и събота по преминаващ южно от страната средиземноморски циклон ще бъде с развиване на мощна купесто-дъждовна облачност, гръмотевични стихии и обилни по количество превалявания. Ще има и градушки. По-голяма е вероятността за интензивни феномени в петък в Западна и Южна България, в събота - в цялата страна. Сумарните количества в обособени региони ще надвишават 50-80 mm, локално, основно в Родопската област - и над 100 mm. Вятърът ще е от изток-североизток, през първия ден в Северозападна България краткотрайно от северозапад, слаб до сдържан. Дневните температури в по-голямата част от страната ще остават под 25°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР