Днес ще насочим вниманието ви към уюта и чувството за

...
Днес ще насочим вниманието ви към уюта и чувството за
Коментари Харесай

10 начина да подобрим уюта вкъщи

Днес ще насочим вниманието ви към уюта и възприятието за комфорт. Затова настанете се комфортно и продължете с четенето на идващите редове.

Неизменна част от всекидневната или хола е меката мебел. Тя постоянно е желана, с изключение на поради стилния си тип и поради комфорта, който обезпечава. След дълъг и изтощителен работен ден можете да се отдаде на заслужена отмора и то вкъщи.

При съществуването на комфортен фотьойл, отпущането на тялото с чаша вино в ръка, е еднакво на същински релакс. Точно поради тези моменти, си заслужава инвестицията в качествени и комфортни кресла и фотьойли.

Правилният избор е значим, с цел да успеем да създадем съвършената атмосфера вкъщи и да се любуваме на нея дълго време.

В взаимозависимост от предназначението, креслата и фотьойлите са подобаващи както за дома, по този начин и за офиса. Когато търсим сходна покъщнина за офис пространството, акцентираме основно на дизайна и на удобството. Относно стила, всичко опира до това какъв е главният акцент и придържането към него.

Нека ви представим едни от най-често срещаните стилове, при избора на кресла и фотьойли.

1. Френски жанр

Фотьойлите и креслата от този жанр са отлично решение, в случай че се стремите към по-изчистен и грациозен интериор. Те наподобяват тежки и солидни, само че в същото време меки и комфортни.

Придържайки се към опростената визия, при тези модели от време на време няма подлакътници. Често се среща съчетанието на този жанр с антични предмети като полилеи, свещници и други, допълващи декора детайли.

Изборът на мека мебел от френски жанр основава по-шикозна атмосфера, без непотребни натрапчиви елементи.

 10 метода да подобрим уюта у дома

2. Винтидж жанр

Ако сте фенове на класическите мебели, само че търсите нещо по-отличително, можете умерено да се спрете на винтидж визията. Автентичната атмосфера е част от преимуществата при избора на този жанр кресла и фотьойли.

Ако пък сте заложили напълно на нея, то е добре всяка мебел да бъде деликатно подбрана и отговаряща изцяло на характерностите за този тип интериор.

3. Скандинавски жанр

Мебелите, направени в този жанр, се отличават с неангажираща и ненатрапчива визия. Нюансите, с които се характеризират мебелите от скандинавски жанр, са по-меки и неутрални.

Това ги прави подобаващи за съчетание с други, по-странни и екстравагантни дизайни. В случай, че фокусът ви е ориентиран основно към функционалността на креслото или фотьойла, то скандинавските модели са верният избор.

 кресла или фотьойли

4. Честърфилд жанр

Меката мебел от този жанр постоянно се бърка с класическия или бароковия. Истината е, че фактически се приближава до другите два, само че има своите отличителни детайли.

Рядко можете да срещнете модел, който е с настойчив цвят. Обикновено в този жанр се натъртва на студените нюанси, без спомагателни акценти в десените.

Кожената тапицерия и декорацията с вдлъбнати копчета е запазена марка на честърфилд стила. Всъщност тъкмо това ги отличава, защото сходна визия приказва за въздържаност и изтънчен усет.

5. Класически жанр

Класическият жанр се отличава с кадифена или кожена тапицерия и по-изчистен дизайн. Като по-характерното при фотьойлите е, че имат удължена облегалка, подлакътници и по-ниски крачета.

Друго преимущество е равнището на комфорт, което обезпечават този вид кресла и фотьойли. Визията впечатлява точно със своята деловитост, изразена посредством овални и гладко сливащи се форми.

6. Японски жанр

Това, с което се открояват мебелите в този жанр, е удобството и практичността. Особеното при тях е, че креслата и фотьойлите са доста ниски, като постоянно при множеството модели няма крачета. В японската просвета ниската височина на всички мебели е нещо напълно всекидневно. Обикновено тапицериите са в топли нюанси, създаващи уют.

7. Бароков жанр

Уникалност, класа и разкош – тези думи разказват идеално мебелите от бароковия жанр. Асоциираме ги с аристокрацията и лукса, на който са се наслаждавали хората от кралско родословие. Изискани, цветни десени в композиция с украсени подлакътници, крачета и облегалки.

8. Английски жанр

Традиционните кресла и фотьойли от този жанр се характеризират с по-високи облегалки и странични “уши ”, ситуирани в най-горната част. Те са с хубав дизайн, обемни и с елегантна визия.

9. Модернистичен/съвременен жанр

Фотьойлите и креслата, спадащи към този жанр са изчистени и компактни, като при дизайна се следят по-прости форми. Характерни са по-ниски облегалки, постоянно аранжирани с пришити възглавнички, с високи крачета. В този жанр се следва оптимално естетическата визия.

 10 метода да подобрим уюта у дома

10. Провансалски жанр

Мебелите тук са цветни, пъстри и разнообразни, придавайки топлота и уют в помещението. Креслата и фотьойлите са с естествена височина, мека тапицерия и главно изработвани от дървен материал.

При съществуването на толкоз разнородни модели и типове, верният избор е на една ръка разстояние. Но в последна сметка, какъвто и да е той, бъдете сигурни, че главната функционалност на креслото или фотьойла си остава постоянно една – идеалното място за отдих и успокоение.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР