Днес ще има рязко поскъпване на хъбовите цени на природния

...
Днес ще има рязко поскъпване на хъбовите цени на природния
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Очаква се скок на хъбовите цени на газа на спот пазара в Европа

" Днес ще има внезапно повишаване на хъбовите цени на природния газ в Европа на спот пазара . Това е първата и явна реакция на военните дейности в Украйна. Засега няма индикации за прекъсване на газови или петролни доставки от Русия. Очакваме съществени наказания от Съединени американски щати и Европейски Съюз, които биха засегнали снабдяването с енергийни запаси ". 

Това сподели пред БНР анализаторът от Българското геополитическо сдружение Пламен Димитров. 

Според него се чакат наказания по отношение на Русия във финансовата област, в това число да се разиска така наречен " нуклеарна алтернатива " - изключване на Русия от системата SWIFT

" Възможно е да бъде стеснен износът на технологии за рандеман на газ и нефт. Голяма част от съветските петролни и газови залежи се обслужват от западни сервизни компании ". 

В предаването " Преди всички " Димитров акцентира, че Путин не работи рационално и подценява обстоятелството, че офанзивата в Украйна ще донесе повече вреди, в сравнение с изгоди

" Европа от ден на ден ще заплаща за енергийни запаси, пазарът е световен, цените се подвигат . Това е най-очевидната последица от нападението в Украйна. Европа ще вземе по-решителни ограничения да понижи зависимостта си от Русия, само че това е дълготрайна политика, която ще бъде тласната от сегашните събития ". 

Интервюто с Пламен Димитров можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР