Днес ще бъде представен сборникът с пиеси на Златомир Златанов

...
Днес ще бъде представен сборникът с пиеси на Златомир Златанов
Коментари Харесай

Представяне на сборника с пиеси на Златомир Златанов



Днес ще бъде показан сборникът с пиеси на Златомир Златанов - " Никой не знае за какво " . Съставителството и предговорът са на Станимир Панайотов, а послеписът е от поета Владимир Сабоурин. Този алманах се трансформира в действителност поради настояването на съставителя философа Станимир Панайотов.

„ Две от петте оповестени пиеси бяха сложни за осъществяване в печатен формат. И петте пиеси другояче имат друга орис ", уточни пред БНР Станимир Панайотов.

Стефан Стоянов и Йордан Данчев ще показват във формат актьорско четене и късата едноактна пиеса " Абсолютното закононарушение ":

" В тази пиеса има търсене на едно богохулно равнене сред високо и ниско, с съответната функционалност да се противодейства на избран вид морализаторски код, който с изключение на всичко друго е и много " журналистически жълт ", т.е. тук има съответен обществен ангажимент в драматургията на Златанов , което адресира действителни проблеми в българското общество ", сподели още в " Хоризонт до обед " съставителят.

" В тези поеми има един мъчно понятен политически протест , той е против опитите за канонизиране на някакъв български архетип, един от огромните залози на неговото творчество, сподели още Панайотов.

Изданието е подкрепено по стратегия " Творчески начинания " на Национален фонд " Култура ".

Още по тематиката в звуковия файл.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР