Днес ще бъде предимно слънчево, но от северозапад облачността, средна

...
Днес ще бъде предимно слънчево, но от северозапад облачността, средна
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 13 април

Днес ще бъде най-вече слънчево, само че от северозапад облачността, междинна и висока ще се усилва. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология.
Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, най-вече югозападен вятър. Ще бъде топло с оптимални температури сред 19° и 24°, по-ниски по морското крайбрежие. Над Черноморието ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността в следобедните часове. Ще духа до сдържан юг-югоизточен вятър. Максимални температури сред 14° и 18°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд облачността ще се усили, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 5°.
Във вторник сутринта вятърът ще е към момента от югозапад, ще е топло: минималните температури ще са сред 8° и 13°, оптималните - сред 18° и 23°. Облачността ще се вплътни. След обяд и през нощта против сряда от северозапад на югоизток на доста места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Температурите бързо ще се намалят и тук-там във високите полета в Западна България дъждът ще се примесва със сняг. В сряда преваляванията бързо ще спрат, облачността ще се раздра, а по-късно денем и ще намалее. Вятърът ще отслабне, ще бъде от север-северозапад. Ще бъде много хладно; минималните температури ще са сред 2° и 7°, а оптималните - сред 8° и 13°.
В четвъртък сутринта ще е студено, минималните температури ще са към нулата. През деня ще бъде слънчево и съвсем безшумно и ще стартира стопляне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР