Днес ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи

...
Днес ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи
Коментари Харесай

Облачно време, на места с валежи

Днес ще бъде облачно, основно в Южна България с превалявания от дъжд. На места в Източните Родопи и в югоизточните региони преваляванията ще бъдат обилни по количество. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток и с него ще нахлува леден въздух. Максималните ще са сред 8° и 13°, в София - към 10°. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде облачно, преди обяд и с понижена видимост. След обяд основно по южното крайбрежие ще завали дъжд, тук-там и с по-значителни количества. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1600 m – от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има обилни количества. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 m ще е към 4°, на 2000 m - към 0°.

През идващите дни ще се задържи най-вече облачно. В сряда преваляванията ще отслабнат, а в доста региони краткотрайно ще спрат. В четвъртък от запад още веднъж ще завали и вероятността за обилни превалявания още веднъж се покачва. Вятърът ще е до сдържан от североизток. Температурите ще се намаляват и в четвъртък минималните ще са сред 1° и 6°, а оптималните - от 3°-4° в северните до 11°-12° в югозападните региони. Със захлаждането в четвъртък след обяд и през нощта против петък тук-там в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР