Днес се състоя церемония по освещаване на знаметоРусе вече има

...
Днес се състоя церемония по освещаване на знаметоРусе вече има
Коментари Харесай

Русе вече има ученически гвардейски отряд

Днес се състоя гала по освещаване на знамето

Русе към този момент има училищен гвардейски отряд, а през днешния ден се състоя гала по освещаване и връчване на знамето му. Той е образуван към Общинския юношески дом и включва 28 момчета и девойки от осми до десети клас от всички междинни учебни заведения в Русе. Те ще вземат участие интензивно в представителните и публични церемонии, както и във военните ритуали, които се провеждат в града, предава Българска телеграфна агенция.

" Нашият юношески гвардейски отряд има значение за всички русенци, за цялото ни общество. Ще го виждаме измежду нас, ще ни носи мощ, ще ни припомня какво е България, какво е Родина ", сподели кметът на Русе Пенчо Милков.

Полковник Илия Милушев, консултант на президента на България Румен Радев по сигурност и защита, прочете приветствен адрес от името на президента.

" Радвам се, че тази прелестна самодейност продължава да се развива и това е явен знак за назрялата нужда от фокусиране на публичното внимание върху патриотичното образование на подрастващото потомство ", сподели полк. Милушев.

Това е тринайсетият юношески гвардейски отряд в страната, а концепцията за неговото съставяне е на 17-годишната ученичка от гимназия " Христо Ботев " в Русе Виктория Шекерова.

" Имам бездънен интерес към историята, както и към българската военна история. Вземам образец от нашите велики герои, жертвали се за родината. Те са имали неповторими качества и желая да ги запазя. Искам да накарам и другите млади българи да съхраняват тези прелестни качества ", сподели Виктория Шекерова.

Знамето на новосформирания отряд бе осветено от Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия, а формалните посетители забиха ритуално пирони в дръжката му. В церемонията участваха музиканти от Гвардейския внушителен духов оркестър и реализатори от Представителния отбор на Въоръжените сили.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР