Днес се подготвя втори протест на столичния бул. Сливница, където

...
Днес се подготвя втори протест на столичния бул. Сливница, където
Коментари Харесай

Втори протест ще се проведе днес в памет на убитото момиче на столичния бул. Сливница

Днес се приготвя втори митинг на столичния бул. " Сливница ", където изгубиха живота си младо момче и момиче, откакто 18-годишен водач, с 3-месечен стаж като подобен, ги опустоши до момента в който двамата пресичали на пешеходна пътека. 

Жестокият случай се случи малко след среднощ в неделя в региона на ул. " Сливница " и ул. " Русе ".

Живеещите в региона ще се съберат още веднъж, откакто през вчерашния ден те към този момент бяха на мястото на случая. 

Те ще упорстват за незабавни ограничения от страна на страната, с цел да се спре войната на пътя.

Георги Тодоров, който е комшия на починалото момиче, и е измежду уредниците на митинга сподели пред, че на проблематичния сектор има потребност от пасарелка, интелигентен служител на реда и видеонаблюдение, което да регистрира и скоростта.

В нощта на жестокия конфликт Георги е бил в хола си и е чул, че нещо се случва на булеварда. Едва на другия ден, обаче, схваща че измежду жертвите е детето на неговите съседи.

" Всички осъзнавахме, че е някой от квартала и през нощта, гледайки тази картина просто си мислех кои ли са тези родители, които спят някъде и не знаят какво се случва. Както се оказа, това са наши съседи. Момичето и родителите ѝ живеят тук. Момчето също постоянно идваше - прелестни хора. Жалко! Ние, събирайки се на улицата да почетем паметта, на тези жертви, няма да измислим топлата вода и да вземем решения. Има институции, които би трябвало да си влязат в пълномощията, да виждат какво се случва на този бул.. Искаме тук да има пасарелка, да е обезопасено придвижването, да работят умни светофари, да има непрекъснато видеонаблюдение. Камерите в София сега са за наблюдаване, не са надзор на скоростта. Отделен въпрос е какъв брой снимат и по кое време снимат.

По-късно, в границите на днешния ден, се чакат да излязат и резултатите от кръвните проби на 18-годишния водач. Направените на място проби за опиати и алкохол бяха негативни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР