Днес се очаква временната парламентарна комисия за разследване на корупционните

...
Днес се очаква временната парламентарна комисия за разследване на корупционните
Коментари Харесай

Изслушват Асен Василев заради скандала в Агенция Митници

Днес се чака краткотрайната парламентарна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция “Митници ” да изслуша някогашния финансов министър Асен Василев.

Скандалът се развихри при започване на април, когато беше задържан шефът на организацията Петя Банкова. В хода на следствието стана ясно, че Банкова се е познавала със Стефан и Марин Димитрови, като тримата са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. По време на правосъдно съвещание бяха представени показания на очевидец, съгласно който Димитрови са били познати и с някогашния финансов министър Асен Василев.

До момента в комисията по случая бяха изслушани вътрешният министър Калин Стоянов, финансовият министър Людмила Петкова, ръководителят на ДАНС Пламен Тончев, някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и някогашният вътрешен министър Бойко Рашков.

След вчерашното съвещание на комисията пред медиите Тошко Йорданов разяснява, че с дейностите си Бойко Рашков е засилил съмненията към него, че е взел участие в схемата. Според него човек, в случай че няма терзания, ще остане и ще отговори на всички въпроси, а няма да избяга от тях.

Бойко Рашков уточни в комисията, че познанството му с Марин Димитров е във връзка със сигнал, който той е направил при него като министър. Сигналът, по думите на Рашков, е обвързван със “смачкано от прокуратурата ” дело по отношение на някогашния министър Мирослав Найденов и някогашния министър председател Бойко Борисов.

Бойко Рашков сподели, че се е срещал с Димитрови по отношение на ситуацията към изборите в Хасково и пазаруването на гласове.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР