Днес се очаква да е последният работен ден на 47-ото

...
Днес се очаква да е последният работен ден на 47-ото
Коментари Харесай

Очаква се последният работен ден на 47-ото Народно събрание

Днес се чака да е последният работен ден на 47-ото Народно заседание.

Предварително гласуваният дневен ред планува първо четене на измененията в закона за публичните поръчки.

В дневната стратегия се чака изключително да бъдат включени поправките в закона за здравето, с която се не разрешава продажбата на божествен газ на малолетни, включително и в интернет.

За през днешния ден е очакван и постоянен парламентарен надзор.

Депутатите се чака да заседават за последно в границите на 47-ото Народно заседание, защото според парламентарния устав от 1 август - понеделник, са в лятна почивка, в случай че не решат удължение на работата на Народното събрание.

С оглед на върнатия трети и финален мандат за сформиране на държавно управление обаче се чака и указа на президента за разформироване на Народното събрание.

В планувания финален парламентарен надзор на въпроси ще дават отговор вицепремиерите в оставка Борислав Сандов и Гроздан Караджов и министрите в оставка - Александър Николов, Теодора Генчовска и Драгомир Заков.

Очаква се още бюджетната комисия в Народното събрание да разиска актуализация на бюджета на Здравната каса. С нея се плануват спомагателни 6 милиона и 100 000 лв., които да обезпечат спомагателен финансов запас за кадрово застраховане на касата. Сумата обгръща увеличението на щатната численост на ведомството. Законопроектът е на ГЕРБ и е импортиран през вчерашния ден - ден преди предстоящото последно съвещание на сегашния парламент.

По традиция в последния ден на всеки парламент се показват заключителни изказвания от парламентарните групи и депутатите се събират на обща фотография.

47-ото Народно заседание просъществува близо осем месеца, като първото му съвещание беше на 3 декември предходната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР