Днес се чества Денят на усмивката. На този ден, и

...
Днес се чества Денят на усмивката. На този ден, и
Коментари Харесай

Смехът е най-силното лекарство

Днес се празнува Денят на усмивката. На този ден, и освен, се забавлявайте, шегувайте се,  смейте се откровено и от сърце.

КАКВО Е СМЯХ?

Смехът е реакция на човек към провокиращ фактор, като комизъм или гъделичкане. Това е метод да изразите страстите си и да ги предадете на другите посредством изражението на лицето и характерните звуци.

КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ СМЕХА?

Искреният смях е отличен метод да се поддържа здравето и да се трансформира в профилактика на доста болести. Факт е, че с помощта на продължителния смях, тялото стартира да създава антитела, които се опълчват на всевъзможни инфекции.

Смехът облекчава болката

Когато се смеете, се отделя хормонът на насладата – ендорфин, който работи обезболяващо.

Смехът е най-хубавото аеробно упражнение

Интензивният смях се равнява на физическо натоварване – 15 минути смях дневно Ви оказва помощ да изгорите към 2 кг мазнини годишно. По време на смях дихателните пътища се почистват, притокът на кръв към мозъка се форсира. Смехът разрешава белите дробове да бъдат изцяло пречистени от въздуха и изцяло наситени с О2, което способства за по-ефективно разграждане на мастните кафези. Смехът има огромен резултат върху сърцето, като тренира сърдечно-съдовата система. Смехът покачва имунитета и форсира метаболизма.

Според констатациите на учените 2 минути смях оказват същия физически резултат върху тялото ни, като 10 минути извършения във фитнес.

Веселият смях е потребен за храносмилането

Смехът принуждава коремните мускули да се под напрежение, което също ангажира гладките мускули на червата. Благодарение на този резултат се усъвършенства работата на цялата храносмилателна система.

Смехът работи против напрежението

Смехът е един от най-хубавите способи да отпуснете мускулите си. Това води до разширение на кръвоносните съдове и по -добро кръвоснабдяване на крайниците и други мускули в тялото. Добрият смях понижава хормоните на напрежението -адреналин и кортизол.

Смехът подмладява

Смехът е извънредно потребен за дамите, тъй като визира мускулите на лицето. Те стартират да се свиват, което води до циркулация на кръвта. В резултат на това кожата на лицето получава повече потребни детайли и О2. Редовният смях прави кожата еластична и освежена.

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА СМЕХА

Смята се, че нашите далечни предшественици са се научили да се смеят преди към 7 милиона години.

Има цяла просвета, която учи резултата на смеха върху човешкото тяло. Нарича се гелотология и е основана през 60 -те години на предишния век.

Малките деца се смеят 300 до 400 пъти дневно, до момента в който възрастните единствено към 15.

Хората не са единствените смеещи се същества. В отговор на гъделичкането единствено шимпанзетата и плъховете могат да се смеят. Човек обаче не може да чуе смях на плъхове – звуците, издадени от тези гризачи, принадлежат към ултразвуковата област.

Ако единствено 17 мускулни групи са включени в усмивка, тогава при мощен и нескончаем смях са дейни повече от 300 разнообразни мускули на диафрагмата, лицето, корема, гърба, краката и ръцете, зениците на очите се уголемяват.

Най -усмихнатите хора са бразилците и кубинците, а най -тъмните живеят в скандинавските страни.

В повече от 80% от случаите човек се смее на изречения, които не са смешни.

Жените се смеят по-често от мъжете.

КОЛКО ПЪТИ съдебна експертиза УСМИХНАХТЕ ДНЕС?

Повече от явно е, че смехът е потребен за човешкото тяло като цяло. Ако не желаете да се разболеете, научете се да гледате на живота по друг метод, тъй като е потвърдено, че радостните хора и оптимистите боледуват по-рядко и се възвръщат доста по -бързо. По предписание радостните хора са по-малко податливи на тежки удари на ориста и елементарно се оправят с разнообразни компликации. Хората също ги харесват. Радостното въодушевление и радостният смях са заразни, тъй че елементарно се предават на другите.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР