Днес съществуват много различни подправки, с които да овкусите ястията

...
Днес съществуват много различни подправки, с които да овкусите ястията
Коментари Харесай

Розов пипер - какво трябва да знаем?

Днес съществуват доста разнообразни подправки, с които да овкусите ястията си и да приготвите същински кулинарни изкушения. Сред необятния подбор можете да срещнете освен бял пипер или черен пипер, само че и розов.

Разбира се, че тази фалшификация не може да се откри към момента по този начин елементарно, само че към този момент стартира да става все по-популярна. Трябва обаче да отбележим и това, че тя няма нищо общо с пипера, макар че външно доста наподобява. Характерното за него е, че има доста характерен мирис и острият му привкус е доста лек.

Използване на розовия пипер

Плодовете му нормално се употребяват при готвене. В доста страни се прибавя към разнообразни сладкиши и питиета. В допълнение, розовият пипер постоянно се прибавя към сосове, салати и ястия с морски блага, домашни птици, месо и риба. Някои известни заведения за хранене сервират и аспержи, които са подправени с розов пипер.

Розовият пипер се прибавя към разнообразни смеси и може да усъвършенства усета на съвсем всяко ядене. Когато е надробен, розовият пипер не е в положение да поддържа усета си за дълго време. Не забравяйте, че тази фалшификация, даже и в прясна форма, не може да се съхранява повече от 6 месеца. Трябва също да знаете, че розовият пипер в огромни количества е отровен.

Полезни качества

 типове пипер и приложимост на розов пипер

С розовия пипер освен можете да извършите всяко ядене ароматно и пикантно, само че също по този начин има голям брой потребни свойства. На първо място, въздейства позитивно на храносмилателната система. Много постоянно се употребява за лекуване на диария.

Освен това, може да усъвършенства действието на сърдечно-съдовата система. Често розовият пипер се употребява и при болести като ревматизъм, подагра и разнообразни типове артрит.

Плодовете му се употребяват и при производството на етерични масла. За медицински и козметични цели розовият пипер се употребява извънредно деликатно, защото има риск от раздразнение на кожата.

В някои случаи може да се появи алергична реакция. Ако страдате от гастрит или язва на стомаха, тогава е по-добре да не консумирате розов пипер. При тези болести той е противопоказен, защото нервира лигавицата и може да докара до обостряне на положението.

Как вярно да изберете розов пипер?

Ако решите да закупите тази екзотична фалшификация с необикновен усет, тогава би трябвало деликатно да огледате плодовете. Те би трябвало да са с лъскава повърхнина и ослепителен цвят. Освен това те би трябвало да са освен кръгли, само че и задоволително огромни. Не би трябвало да купувате подправката, в случай че има доста черни или сиви зърна в опаковката. Това демонстрира неприятно качество на продукта.

Ако обичате да експериментирате в кухнята и да добавяте нови, разнообразни и смели усети към ястията ви, тогава самоуверено можете да опитате и розовия пипер. Той елементарно се съчетава с много храни, само че и също така е доста потребен за здравето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР