Днес съм поръчал да подготвят писмо до прокуратурата. Ще сезирам

...
Днес съм поръчал да подготвят писмо до прокуратурата. Ще сезирам
Коментари Харесай

Асен Личев се закани да сезира прокуратурата за заседналия кораб и нападна Бойко Борисов

Днес съм поръчал да приготвят писмо до прокуратурата. Ще сезирам да се стартира следствие по раздел закононарушение против околната среда от Наказателен кодекс против " Морска администрация ". Това съобщи на брифинг министърът на околната среда и водите Асен Личев.

„ Бяхме изправени пред две рецесии – административна и екологична. Недопустимо е страна членка на Европейски Съюз да допусне транспортен съд, който очевидно отива към брега, който очевидно е претрупан с насипен карбонит, който е неразрешено от Европейски Съюз да се транспортира в този тип, да се блъсне в нашия бряг, да заплаши водната екосистема и да заплаши предпазена зона Яйлата.
 Транспортният министър даде обещание да търси отговорност за заседналия транспортен съд още през днешния ден Транспортният министър даде обещание да търси отговорност за заседналия транспортен съд още през днешния ден
След съвещание на Министерски съвет транспортният министър Христо Алексиев разяснява вчерашното си посещаване във Варна и инспекцията на обстановката с ко...

Неслучайно ги употребявам като претекст, с цел да ги дам на прокуратурата за следствие. Това беше повода за основаните опасности изобщо.

От постоянното държавно управление имаше единствено две годни неща – джипа, който се шофираше от премиера с държавни средства, и неговата фикс идея за персонална приложимост – „ Севда ТВ ”, съобщи министърът.

От екологична позиция - главният риск за средата е преодолян, тъй като горивото от кораба е източено.

„ За мен преломните моменти бяха два – на 26 септември, където ми изтече търпението на бездействието на способените органи да се занимават с разпродажба и аз написах позиция, и на 27 през нощта, когато видях по какъв начин самата „ Морска администрация ” работи по един безразсъден метод. В резултат на това аз постанових и насилствена мярка, с която не разреших осъществяването на тази интервенция ”, добави Личев.
 Димитър Бойчев: Наблюдаваме неадектватни реакции и оправдания за случая с кораба „ Вера Су “ Димитър Бойчев: Наблюдаваме неадектватни реакции и оправдания за случая с кораба „ Вера Су “
„ Свидетели сме на безпорядък, липса на съответни дейности и непрекъснати оправдания по тематиката със заседналия край местността „ Яйл...

Експерти от Министерство на околната среда и водите тестват водата край кораба всекидневно. Пробите от 29 септември демонстрират, че концентрациите на амониев нитрат са с 1,6 пъти по-високи спрямо тези от 25 септември.

Личев уточни, че оттук насетне чиновниците на Министерство на околната среда и водите ще се грижат да не се поврежда околната среда, нито да се навреди на здравето на хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР