Днес съдии и съдебни служители от Административен съд-Видин отбелязват своята

...
Днес съдии и съдебни служители от Административен съд-Видин отбелязват своята
Коментари Харесай

Днес Административен съд-Видин отбелязва 15-годишнина

Днес съдии и правосъдни чиновници от Административен съд-Видин означават своята 15-годишнина от основаването и работата на съда.
На 12.07.2006 година влиза в действие новият Административнопроцесуален кодекс, който има за задача да осъвремени нормативната наредба и да се основат районни съдилища, които да преглеждат административните каузи като първа инстанция. В тази връзка са основани 28 административни съдилища в страната. Чрез тях се подсигурява директно определяне на европейския правов ред, на европейските правила на връзки сред жителите и страната.
На 15 февруари, преди 15 години, след извършен народен конкурс, с Решение № 49 от 28 ноември 2006 година и Решение № 51 от 29 ноември 2006 година на Висшия правосъден съвет за съдии в Административен съд-Видин, поставят клетва и встъпват в служба 6-има съдии. С Решение № 54 от 20 декември 2006 година на Висшия правосъден съвет арбитър Нели Дончева е назначена за административен началник – ръководител на Административен съд-Видин. След два сполучливи мандата на арбитър Дончева, за административен началник – ръководител на Административен съд-Видин е назначена арбитър Антония Генадиева, ръководител на съда и до през днешния ден.
Съдът образува каузи от 1 март 2007 година Тогава започва правораздаването в административните съдилища в България въобще.
Напредъкът на българското правораздаване и административното произвеждане за 15 години е чувствителен. Оценката на всички външни институции и на всички наши европейски сътрудници, отразени в осведомителните табла, демонстрират, че административното правораздаване в България е на една от челните позиции, даже през 2020 година Административното правосъдие в България е преди всичко в целия Европейски съюз по индикатора експедитивност на разглеждане на административни каузи. Това сочат формалните данни на годишното осведомителното табло за резултатите в региона на правораздаването за 2020 година в държавите-членки на Европейския съюз.
Във връзка със своята 15-годишнина, Административен съд-Видин събра своята история, фотоси и основни моменти в документален филм: „ 15 години Административен съд-Видин “. Филмът ще бъде излъчен на 1 март 2022 година, след новинарската емисия по Телевизия Видин и ще бъде наличен за обществеността на уеб страницата на съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР