Днес Румен Радев ще участва днес във френската столица в

...
Днес Румен Радев ще участва днес във френската столица в
Коментари Харесай

Президентът Радев Се Срещна С Доналд Тръмп!

Днес Румен Радев ще взе участие през днешния ден във френската столица в церемонията за отбелязване на стогодишнината от примирието от 1918 година, поставило завършек на Първата международна война, и в Парижкия конгрес за мир.

Във възпоменателната гала пред Триумфалната арка се чака да вземат участие държавни глави и държавни ръководители от над 80 страни от целия свят, измежду които президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин, канцлерът Ангела Меркел, кралете на Испания и на Мароко Фелипе Шести и Мохамед Шести, ръководители на интернационалните организации и институции като генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и доста други.

Церемонията на Триумфалната арка включва военна гала, тирада на президента Макрон, музикални осъществявания на световноизвестния виолончелист Йо-Йо Ма, певицата Анджелик Киджо, " Болеро " на Равел в осъществяване на Младежкия оркестър на Европейски Съюз, диригент - Василий Петренко, прочитане от възпитаници на мемоари и писма от деня на примирието, както и други алегорични детайли.

Голяма част от водачите ще вземат участие по-късно и в Парижкия конгрес за мир - самодейност, която цели да насърчи интернационалното съдействие и възстановяване на ръководството. Президентът Румен Радев ще направи изявление, отдадено на капацитета на новите технологии да бъдат фактор за задълбочаване на политическия разговор, икономическия напредък и общественото доближаване.

Военните дейности през Първата международна война завършват с подписано помирение в единайсетия час на 11.11.1918 година. Мобилизирани са 70 милиона бойци по целия свят, от които 60 милиона в Европа. Жертвите на Първата международна война са близо 15 милиона души, измежду които 115 000 български бойци и офицери.

Близо 10 000 души от силите за сигурност се грижат за сигурността и спокойствието в Париж по време на честванията на 100-годишнината от края на Първата международна война и Форума за мир през почивните дни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР